Касетні боєприпаси від США знищать оборонні укріплення РФ — деталі від Братчука

Сергій Братчук. Скріншот: uatv.ua

Не можна говорити про повільний поступ Сил оборони України на фронті. Наразі триває поступальне перемелювання можливостей противника, зважаючи на виклики на полі бою. Цей процес прискорить передачу касетних боєприпасів Україні від союзників. Про це сьогодні, 8 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

Він наголосив, що касетні боєприпаси посилять потужності вогневих засобів ураження ЗСУ.

“Це ті боєприпаси, які можуть суттєво змінити ситуацію на полі бою. Вони суттєво змінять ситуацію на передовій і, головним чином, будуть протиотрутою оборонним фортифікаціям російських окупантів”, — зазначив Братчук.

Також Братчук пояснив, що у разі застосування касетних боєприпасів зросте радіус ураження.

“Ці боєприпаси живуть своїм життям і завдають величезних уражень особовому складу, тому “гарматному м’ясу”, їх треба знищити, щоб проходити далі. Тому якраз касетні боєприпаси спрямовані на те, щоб цей радіус поразки ставав у рази більше”, — сказав експерт.

Нагадаємо, Пентагон офіційно оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на $800 мільйонів, який міститиме касетні боєприпаси.

Касетні боєприпаси — це різновид бойового запасу, при розриві якого викидаються так звані суббоєприпаси (меншого розміру). Зазвичай застосовують для знищення піхотних або танкових з’єднань на великій території, а також для руйнування злітно-посадкових смуг.

Прямий ефір