Вільний острів вільної України: Зеленський відвідав Зміїний у 500-й день повномасштабної війни (ВІДЕО)

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Сьогодні, 8 липня, президент Володимир Зеленський відвідав острів Зміїний, звідки звернувся до українців у 500-й день повномасштабної війни Росії проти України, інформує FREEДОМ.

“Вдячний усім, хто бився тут проти окупантів. Вшанували памʼять героїв, які віддали своє життя в цій битві — одній із найважливіших за час повномасштабної війни. Слава кожному і кожній, хто воює заради безпеки в нашому Чорному морі!” — сказав президент.

Він наголосив, що цей невеликий клаптик суходолу посеред Чорного моря — це великий доказ того, що Україна поверне собі кожну частину своєї території.

“Хай свобода, якої хотіли для України всі наші герої різних часів та яку належить вибороти саме зараз, буде шаною усім, хто віддав життя заради України. Ми обов’язково переможемо”, — сказав Зеленський.

Разом із главою Української держави та військовими на острів приїхали керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов та глава Офісу президента Андрій Єрмак.

Читайте також: Болгарія, Чехія та Словаччина: підсумки європейського турне президента Зеленського підбиваємо з експертами

Нагадаємо, російська армія захопила Зміїний у перший день повномасштабного вторгнення до України. На 127-й день війни росіяни залишили острів.

Прямий ефір