Путінська армія діє комплектом сил і засобів удвічі більшим, ніж починала повномасштабну війну, — Селезньов

Владислав Селезньов. Фото: investigator.org.ua

Для протидії українському контрнаступу РФ зосередила у 2 рази більше військ, ніж на початок повномасштабного вторгнення. Своєю чергою Сили оборони України займаються виснаженням сил ворога, що потрібно для успішного наступу. Системно і методично знищуючи логістику росіян, українські захисники готують поле майбутньої битви. Про це сьогодні, 7 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військовий експерт, колишній речник Збройних сил України Владислав Селезньов.

За його словами, з одного боку, у російської окупаційної армії практично задіяні всі оперативні резерви на різних ділянках фронту, тому оперувати досить великою кількістю особового складу російські генерали не в змозі.

“Але, з іншого боку, ми маємо розуміти, що на відносно невеликій ділянці фронту, ми ведемо мову про Бахмутський напрямок, зосереджено близько 50 тис. особового складу, величезна кількість бронетехніки, артилерії, авіації, і вся ця міць намагається протистояти українському контрнаступу. Я думаю, що і цих ресурсів їм буде цілком достатньо для того, щоб принаймні на цьому етапі в найближчій перспективі стримувати український контрнаступ”, — сказав Селезньов.

Експерт звернув увагу, що південніше від села Кліщіївка зосереджено підрозділ цілого ворожого танкового полку, щонайменше два танкових батальйони.

“Цілком імовірно, що вони готують свій контрнаступ. Усі ці фактори ми повинні враховувати. І знову ж таки, якщо ми йдемо в область статистики, то відкрита інформація свідчить буквально про таке: 50 бригад, 125 полків, 140 окремих батальйонів загальною чисельністю до 40 тисяч російських чмобіків, а також представники, зокрема елітних частин підрозділів путінської армії, наразі беруть участь у так званій “спеціальній військовій операції”. А якщо ми до цього додамо 2 тис. танків, 3,5 тис. ствольної та реактивної артилерії, близько 300 літаків і 300 гелікоптерів, які з неба прикривають дії російського окупаційного угруповання, то ми маємо розуміти, що путінська армія наразі діє комплектом сил та засобів, який удвічі більший за той комплекс сил та засобів російських окупантів, що розпочинали повномасштабну війну в лютому торік”, — розповів Селезньов.

Тобто, констатував він, ворог має ресурси і все ще живе в ілюзії, що він здатен кардинально змінити ситуацію на полі бою.

“І, відповідно, війна й надалі триватиме, бо ворог усе ще не відмовляється від своїх агресивних планів у частині повного знищення України як держави, а українців як складової народів нашої планети”, — резюмував Владислав Селезньов.

Читайте також: Росіянам зараз не до проведення наступальних операцій, у них критично не вистачає ресурсів, — Селезньов

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, на Бахмутському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, українські захисники успішно відбили атаки противника в районі населеного пункту Берхівка Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару в районі Іванівського. Водночас ЗСУ продовжують вести наступальні дії південніше та північніше Бахмута, закріплюються на досягнутих рубежах. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 20 населених пунктів Донеччини.

Прямий ефір