Заколот Пригожина показав, яким насправді є російське суспільство і Росія як країна, — Подоляк

Михайло Подоляк. Скріншот: uatv.ua

Невдалий переворот, заколот ватажка приватної військової компанії (ПВК) “Вагнер” Євгена Пригожина позначив те, якою Росія насправді є країною, — абсолютно слабкою, абсолютно гнилою зсередини, абсолютно відсутньою з погляду силової й управлінської вертикалі та з абсолютно нікчемною, боягузливою елітою. Таку думку в ексклюзивному коментарі для телеканалу FREEДОМ висловив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

Крім того, за його словами, цей невдалий заколот показав, яким насправді є російське суспільство.

“Це суспільство люто ненавидить свою нинішню еліту і хоче не ціннісну революцію. Це парадокс. Не ціннісну революцію, які відбуваються в розвинених країнах, зокрема в Україні, а хоче отримати бунт, щоб прийти до будинків представників еліти і розтерзати їх. Ось чому еліта зараз перебуває у вкрай панічному стані. Вона розуміє, який народ буде в них питати за все, що вони з ним робили”, — заявив Подоляк.

Радник керівника ОПУ додав, що зараз російська еліта не те, що намагається взяти під контроль ситуацію після невдалого заколоту ПВК “Вагнер”, а думає про те, як узагалі вийти з управління Росією.

“Ця путінська складова еліти, за винятком Путіна, який мислить абсолютно нереалістично. Ця людина перебуває у зміненому психічному стані, це очевидно. Вона не те, що не розуміє війну, не розуміє, що відбувається в Росії. Це людина, якій подобається пити філіжанку кави і дивитися, як вбивають дітей під час атаки крилатою ракетою, наприклад, багатоквартирного будинку у Львові. Тобто вона просто хоче бачити це. Це психічно змінений стан, на який ви вже не можете вплинути раціональними доводами”, — каже він.

Зі свого боку, вважає Подоляк, представники путінського оточення після невдалого заколоту Пригожина чітко побачили, що до них ставляться вкрай негативно.

“До них прийдуть обов’язково не розмовляти про те, що, може, ви віддасте частину повноважень, частину багатств. Ні, їх прийдуть саме розтерзати. Це класична російська історія — смута з подальшим знищенням представників найбільш одіозної еліти. Зараз усе буде швидше (ніж у середньовічній Росії 1598-1613 років, — ред.), тому що час уже інформаційний”, — додав він.

Радник керівника ОПУ констатував, що Україні байдуже, хто прийде до влади в країні-агресорі після смути, бо Росія зараз іде до фіналу історії.

“Росія з точки зору своїх конкурентних можливостей на глобальному ринку вже абсолютно безкорисна. У неї немає ні ресурсу, ні інструменту, ні перспективи, ні важливості для подальшого розвитку людства як такого. Я постійно ставлю запитання: а навіщо ця країна потрібна взагалі?” — резюмував Михайло Подоляк.

Читайте також: РФ — “саранова цивілізація”, яка приходить на чужу територію тільки для того, щоб усе там зруйнувати, — Подоляк

Нагадаємо, раніше Подоляк заявив, що є тільки одна базова платформа, на умовах якої можна вести будь-які перемовини з Росією, — це формула миру, запропонована президентом України. Головний пункту ній, з якого можна починати всі розмови, — це виведення російських військ.

Прямий ефір