РФ — “саранова цивілізація”, яка приходить на чужу територію тільки для того, щоб усе там зруйнувати, — Подоляк

Михайло Подоляк. Фото: uatv.ua

Росія воює геноцидними методами та ніколи не визнає, що вона аморальна і збиткова. Їхній спосіб існування в зовнішньому середовищі — придушення інших: вбивство, шантаж, домінування через будь-які екстремальні інструменти. Російська Федерація — “саранова цивілізація”, яка знищує все на своєму шляху. Таку думку озвучив радник глави Офісу президента України (ОПУ) Михайло Подоляк в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Коментуючи ракетну атаку РФ по Львову, Подоляк зазначив, що в діях і словах росіян не потрібно шукати нічого раціонального. 

“Вони будуть продовжувати говорити про те, що завдають ударів по військових об’єктах, по “центрах ухвалення рішень” тощо. І це вони робитимуть до кінця війни, до моменту, коли багато хто з пропагандистів, і автори, власне, війни як такі опиняться на лаві підсудних. І тоді всі інші скажуть: а ми не знали, бо нам говорили про те, що ми б’ємо по “центрах ухвалення рішень”. І навіть тоді, після того, як вони програють війну, вони все одно намагатимуться говорити, що, мовляв, не хотіли вбивати дітей”, — сказав гість ефіру. 

Він вважає, що це стандартна поведінка Росії й вона ніколи не визнає себе винною бодай у чомусь.

“РФ воює абсолютно геноцидними методами, але вони впевнені, що “визволителі”. Це стандартна поведінка Росії. Внутрішньо РФ ніколи не визнає те, що це неповноцінна країна, ніколи не визнає, що вона аморальна за визначенням, не визнає, що їхній спосіб існування в зовнішньому середовищі — придушення інших, тобто вбивство, шантаж, домінування через будь-які екстремальні інструменти”, — наголосив радник глави ОПУ.  

Весь сенс існування Росії — це прийти в чужу країну і зруйнувати її, немов сарана, каже Подоляк.

“Це як сарана. Вона повинна прийти не тому, що повинна прийти, а тому що це і є зумовлена еволюційна поведінка — прийти на поле, де щось росте, знищити й потім далі перебратися на сусідні поля, знищити й там усе, що виросло. Ось це модель РФ — “саранова цивілізація”. Просто треба називати речі своїми іменами”, — сказав гість ефіру. 

У світі досі коректно намагаються ставитися до РФ, стверджуючи, що в неї — свій шлях, каже він. Але її давно потрібно було правильно ідентифікувати.

“У світі якось намагаються політкоректно говорити, що ось Росія — у них свій шлях. І що вони можуть наші цінності не розділяти, однак мають право. Ми повинні до цього коректно ставитися тощо. Та ні, якби Росію завжди правильно ідентифікували як “саранову цивілізацію”, яка приходить на ту чи іншу територію тільки для того, щоб усе там зруйнувати, знищити, а потім перебратися на сусідню, багато чого можна було б уникнути. Якби глобальний, політкоректний, цивілізований, демократичний світ перестав толерувати цю модель поведінки Росії”, — резюмував Подоляк.

Читайте також: Путіна як президента Росії не існує: велике інтерв’ю з Михайлом Подоляком

Прямий ефір