Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках — ситуація на фронті

ЗСУ. Фото: Facebook/Угруповання Об'єднаних сил

Протягом минулої доби російські окупанти завдали удару по Україні п’ятьма іранськими ударними БпЛА типу Shahed. Два дрони-камікадзе знищили сили ППО. Також російські війська завдали 59 авіаударів та здійснили 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це сьогодні, 6 липня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Армія РФ і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках — протягом минулої доби відбулося 38 бойових зіткнень.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність. Завдав авіаційних ударів в районах Грабовського Сумської області; Плетенівки Харківської області та по місту Харкову. Протягом доби здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 35 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

На Куп’янському напрямку росіяни не полишають спроб наступати в районі Новоселівського Луганської області. Українські військові тримають оборону, відбили усі атаки ворога. Російські окупанти завдали авіаційних ударів у районах Іванівки та Кислівки Харківської області. 

На Лиманському напрямку війська РФ під час ведення наступальних дій намагалися витіснити ЗСУ із займаних позицій в районі Новоєгорівки Луганської області, проте безуспішно. Завдали авіаційного удару в районі Білогорівки. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку українські захисники успішно відбили атаки ворога в районах південніше Берхівки та Богданівки Донецької області. Разом з тим, продовжують вести наступальні дії південніше та північніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах. Росіяни завдали авіаційних ударів в районах Богданівки та Торецька. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі міста Авдіївка. Ворог завдав авіаційних ударів біля Авдіївки та Невельського. Обстріляв з артилерії понад 15 населених пунктів Донецької області.

На Мар’їнському напрямку українські захисники відбили всі ворожі атаки в районі міста Мар’їнка. Противник завдав авіаційного удару неподалік від Красногорівки Донецької області. Обстріляв понад 10 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку росіяни завдали авіаударів в районах Золотої Ниви, Одрадного, Макарівки та Рівнополя на Донеччині. Обстріляли понад 15 населених пунктів регіону.

На Запорізькому та Херсонському напрямках армія РФ зосереджує основні зусилля на недопущенні просування українських військ. Окупанти завдали авіаційних ударів недалеко від Гаврилівки, Новодарівки, Зміївки та Антонівки Херсонської області. Під ворожі артилерійські обстріли потрапили понад 40 населених пунктів Запорізької та Херсонської областей. 

“Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого артилерійського ураження по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби”, — додали у Генштабі ЗСУ. 

Авіація сил оборони України за минулу добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу російських окупантів та знищила зенітно-ракетний комплекс ворога.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили:

  • один район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки;
  • чотири пункти управління;
  • один склад боєприпасів;
  • вісім артилерійських засобів на вогневих позиціях;
  • два засоби протиповітряної оборони;
  • радіолокаційну станцію;
  • чотири станції радіоелектронної боротьби противника.

Читайте також: Є можливість просування ЗСУ в напрямку Мелітополя, Бердянська, триває активна робота по тилах ворога, — Ягун

Прямий ефір