Зеленський обговорив із прем’єр-міністром Швеції ситуацію на полі бою, останні події у РФ та координацію на шляху до НАТО

Володимир Зеленський. Фото: www.president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 4 липня, провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Королівства Швеція Ульфом Крістерссоном. Про це повідомляє FREEДОМ з посиланням на пресслужбу глави держави.

Президент подякував очільнику шведського уряду за результативне піврічне головування Швеції в Раді Європейського Союзу (ЄС) та активну участь у підготовці двох санкційних пакетів проти держави-агресора.

“Співрозмовники обговорили ситуацію на фронті та нещодавні події на території Росії. За словами президента, вони продемонстрували розкол у російському суспільстві та слабкість владної вертикалі. Зеленський заявив, що в таких умовах подальший політичний тиск на Росію та військова підтримка України будуть найбільш ефективними”, — повідомили у пресслужбі.

Сторони домовилися координувати зусилля для наближення членства в НАТО для обох країн.

Президент України та прем’єр-міністр Швеції обговорили темпи реалізації попередніх домовленостей щодо оборонної підтримки з боку Королівства. Зеленський поінформував про подальші потреби України, зокрема щодо посилення протиповітряної оборони.

Читайте також: День, яким життя може нагородити повсталу заради свободи націю, — Зеленський привітав американців з Днем незалежності США

Прямий ефір