Послаблення Путіна створює умови для таємних переговорів: можливі дії ЦРУ та еліт РФ прокоментував ексрозвідник

Ілюстративне фото: ukrinform.ua

Путінські еліти, усвідомлюючи крах Росії, підуть на контакти з Центральним розвідувальним управлінням (ЦРУ), іншими розвідками США чи третіх країн, щоб отримати індульгенцію. Ослаблення Путіна створює умови для ведення таємних переговорів про умови зміни режиму РФ. Про це сьогодні, 3 липня, у прямому ефірі телеканалу FREEДОМ сказав генерал армії України, керівник Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 рр.) Микола Маломуж. Так він прокоментував заяву директора ЦРУ Вільяма Бернса, що в Росії виникли унікальні можливості для американської розвідки.

Маломуж наголосив, що з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну частина відомих російських політиків і силовиків, зокрема з ФСБ, досить жорстко висловлювалися щодо розв’язаної Путіним війни. Лунали фрази: “куди цей ненормальний нас втягнув”, для багатьох війна стала несподіванкою.

“Ці настрої не могли проявлятися, тому що Путін жорстко ухвалював рішення стосовно своїх соратників щодо їхнього усунення. Було кілька незрозумілих смертей серед керівництва та тих, хто ухвалював рішення на політичному та військовому рівнях, а також на рівні економіки та бізнесу. На той момент ризикувати ніхто не хотів. Але коли у Путіна послаблюється позиція, виникають чіткі умови для ведення таємних переговорів про умови зміни режиму в Росії”, — коментує колишній розвідник.

Він пояснює: це не означає, що ці люди дійсно хочуть змінити режим — вони можуть намагатися заслужити на прощення за його злочини, до яких причетні.

“Переговори із Заходом можуть бути індульгенцією, щоб уникнути відповідальності. Приблизна схема: вони починають працювати з ЦРУ, іншими розвідками США чи третіх країн, йдуть переговори, що вони поступово будуть проводити операції з дезорганізації ситуації в Росії, щодо ослаблення самого Путіна, формування, певною мірою із Заходом, нового режиму в Росії, більш демократичного, який припинить війну, укладе угоду і дасть перспективу проведення виборів, але збереже стабільність і найголовніше — контроль за ядерним потенціалом”, — припускає Микола Маломуж.

За його словами, Захід на такі контакти йде. Вони посиляться на тлі воєнних успіхів України.

Нагадаємо, директор ЦРУ Вільям Бернс, виступаючи в суботу, 1 липня, з лекцією в британському фонді Дітчлі в Оксфордширі, Англія, заявив, що ситуація в Росії дає унікальну можливість для “основної діяльності розвідувальної служби із залученням людей” і ЦРУ її не проґавить.

Прямий ефір