Досить згадати, які амбіції були в Росії на початку війни і які з них тепер на дні Чорного моря — звернення Зеленського у 494-й день війни

Володимир Зеленський в Одесі. Фото: president.gov.ua

Ніколи українські береги не терпітимуть окупанта. Про це сьогодні, 2 липня, у своєму зверненні за підсумками 494-ої доби війни заявив президент України Володимир Зеленський, інформує FREEДОМ.

Він повідомив, що сьогодні перебуває в Одесі, де привітав воїнів Військово-Морських сил Збройних Сил України з їхнім професійним днем. 

Зеленський подякував ВМС України за сміливість, за героїзм, за надзвичайні результати, які вони здобули та здобувають. 

“Достатньо лише згадати, які амбіції були в Росії на початку повномасштабної агресії та які з тих амбіцій тепер на дні Чорного моря”, — сказав він.

“Я дякую кожному воїну Військово-Морських сил України — усім морякам, усім морпіхам, усім командирам наших ВМС, артилеристам, морським авіаторам, операторам безпілотників, дякую воїнам річкової флотилії, річкових дивізіонів… Всім вам дякую!”, — наголосив президент.

Лідер України зазначив,  що мав честь нагородити сьогодні найкращих, а також привітав курсантів Інституту Військово-Морських сил Одеської морської академії. 

Крім того, він відвідав поранених воїнів у шпиталі. 

“Бажаю всім якнайшвидшого одужання. І це було особливою честю для мене — залишити побажання на примірнику “Кобзаря”, який супроводжує наших воїнів у боях ще з 14-го року”, — наголосив Зеленський.

Президент проінформував, що сьогодні він заслухав доповідь командувача Військово-Морських сил віцеадмірала Олексія Неїжпапи, а також командувача ОСУВ “Одеса” генерала Москальова. 

“І щодо безпекової ситуації зараз, і щодо наших стратегічних завдань — для нашого флоту, для нового напряму — флоту морських дронів — та для нашої берегової оборони. Все реалізуємо! Впевнений!”, — констатував він.

“Ворог точно не диктуватиме умови в Чорному морі, і окупантам доведеться так само боятися наближатися до нашого українського Криму й до наших берегів Азовського моря, як російські кораблі вже бояться наближатися до нашого Чорноморського узбережжя”, — заявив голова Української держави.

Наприкінці звернення Зеленський привітав й усіх цивільних працівників і працівниць українського морського та річкового флоту. 

“Хто забезпечує безпеку та роботу наших портів, нашу можливість попри російську блокаду Чорного моря давати життя українській економіці та з’єднувати нашу Україну зі світовими ринками. Дякую всім морякам, портовикам, судноремонтникам, дякую бізнесу, службовцям і, звичайно, кожному нашому воїну, який захищає безпеку українських портів, українських міст, українських берегів. Разом переможемо! Ніколи українські береги не терпітимуть окупанта. Слава всім нашим захисникам, слава всім нашим захисницям! Я дякую тобі, Одесо, за цей день! Слава Україні!”, — сказав Володимир Зеленський.

Читайте також: 55 млн євро, бронетранспортери і повна підтримка курсу в ЄС: підсумки візиту прем’єра Іспанії до Києва (ВІДЕО)

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес під час зустрічі у Києві у суботу, 1 липня, яка збіглася з першим днем головування Іспанії у Раді Європейського Союзу, ухвалили спільну декларацію.

Так, сторони підтвердили своє однозначне засудження агресивної війни РФ проти України, Іспанія підтримала українську формулу миру, а також підтвердила підтримку кандидатури України на вступ до Євросоюзу.

Прямий ефір