На фронті — 46 бойових зіткнень, на трьох напрямках тривають важкі бої, — Генштаб ЗСУ

Українські військові. Фото: Facebook/Генштаб ЗСУ

Сьогодні вночі, 2 липня, Російська Федерація завдала чергового ракетно-авіаційного удару по території Україні. Протягом минулої доби росіяни завдали один ракетний та 27 авіаційних ударів, здійснили близько 80 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це сьогодні, 2 липня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось 46 бойових зіткнень.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність. Завдав авіаційного удару в районі Ветеринарного Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Кислівки та Котлярівки Харківської області.

На Лиманському напрямку російські окупанти намагалися наступати в районах Невського та південніше Діброви Луганської області. Завдали авіаційних ударів в районах Білогорівки Луганської області та Виїмки і Спірного Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку армія РФ здійснила безуспішні наступальні дії в районі Богданівки Донецької області. Завдала авіаударів біля Білої Гори, Торецька та Нью-Йорка. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали близько 15 населених пунктів Донецької області.

На Авдіївському напрямку, за підтримки авіації, ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки Донецької області. Обстріляв з артилерії понад 10 населених пунктів Донецької області.

На Мар’їнському напрямку українські захисники відбили усі атаки противника в районі міста Мар’їнка. А на Шахтарському росіяни вдарили з авіації в районі Макарівки Донецької області. Під російські обстріли потрапили близько 15 населених пунктів на Донеччині.

На Запорізькому та Херсонському напрямках російська армія зосереджує основні зусилля на недопущенні просування ЗСУ. Ворог здійснив артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів Запорізької та Херсонської області.

Авіація Сил оборони України за минулу добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу противника, два — по зенітно-ракетних комплексах та один — по пункту управління ворога.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, чотири райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, склад боєприпасів, 27 артилерійських засобів на вогневих позиціях, засіб протиповітряної оборони, дві станції РЕБ та ще один важливий об’єкт ворога.

Читайте також: Сили оборони України просуваються по всій лінії фронту — стратегічна ініціатива в їхніх руках, — Попович

Прямий ефір