Україна отримає ракети ATACMS — питання передачі буде вирішено найближчим часом, — експерт-міжнародник  

ATACMS. Фото: wikipedia.org

В Сполучених Штатах та країнах-членах Північноатлантичного альянсу (НАТО) розуміють, що далекобійні ракети ATACMS вкрай необхідні Україні, тому що удари по логістичних центрах, базах і тилах російських окупантів в глибокому тилу пришвидшать звільнення територій. Про це сьогодні, 1 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив експерт-міжнародник Євген Добряк.

“Думаю, ми отримаємо ракети найближчим часом, тому що і США, і країни-члени НАТО прекрасно розуміють, що ці ракети нам катастрофічно необхідні, щоб відновити суверенітет і територіальну цілісність. Ми повинні завдавати ударів по логістичних центрах, по базах, по тилах противника для того, щоб звільнити свої території”, — сказав він.

І додав, що рішення щодо ракет ATACMS залежить від комплексу факторів, включно з політичними та технічними аспектами. 

“Ми не знаємо точної кількості цих ракет, які доступні для передачі Україні з метою виконання оперативно-тактичних і оперативно-стратегічних завдань. Ця інформація є закритою. Однак я впевнений, що найближчим часом це питання буде вирішено”, — наголосив Євген Добряк.

Довідка. Тактичні ракети ATACMS (Army Tactical missile System) — це снаряди, що можуть стріляти на дистанцію до 300 км і призначені для ураження точкових цілей противника. Це можуть бути командні пункти, пускові установки ракет, об’єкти ППО, вузли зв’язку, склади боєприпасів тощо.

Читайте також: “Результат застосування буде приголомшливий”: чому Україна наполягає на отриманні ракет ATACMS, пояснив Селезньов

Як повідомлялося, результати опитування Reuters/Ipsos, проведеного у США 26-27 червня, зафіксували зростання підтримки передачі зброї Україні. За це тепер виступають 65% американців, у травні було 46%. Це не просто серйозний стрибок, а й зміна тренду, який останнім часом був не на користь України.

Прямий ефір