На сході — 31 бойове зіткнення, тривають важкі бої, — Генштаб ЗСУ

ЗСУ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби росіяни випустили шість зенітних керованих ракет із С-300 по об’єктах цивільної інфраструктури міст Запоріжжя та Чугуїв. Крім того, протягом доби армія РФ завдала 29 авіаційних ударів, здійснила 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це сьогодні, 30 червня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Російські окупанти й надалі зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось 31 бойове зіткнення.

На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни обстріляли з мінометів та артилерії понад 10 населених пунктів Чернігівської та Сумської областей. 

На Куп’янському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Кислівки. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Кислівка та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог безуспішно намагався наступати біля Роздолівки та Білогорівки. Завдав авіаційних ударів в районах Білогорівки Луганської області та Лимана і Роздолівки на Донеччині. Артилерійських обстрілів зазнали понад п’ять населених пунктів.

На Бахмутському напрямку російські війська вели безуспішні наступальні дії в районі Бахмута. Завдали авіаударів біля Білої Гори та Диліївки. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів Донецької області.

На Авдіївському напрямку, за підтримки авіації, ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки. Обстріляв з артилерії понад п’ять населених пунктів Донеччини.

На Мар’їнському напрямку українські захисники відбили усі атаки росіян в районах міста Мар’їнка та Побєди й Новомихайлівки. Водночас ворог завдав авіаційних ударів біля Красногорівки та Невельського, обстріляв понад 10 населених пунктів Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні наступальні дії в районі Новомихайлівки. Завдав авіаційних ударів біля Вугледара, Золотої Ниви, Макарівки та Рівнополя Донецької області. Під обстріли росіян потрапили понад 10 населених пунктів.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні просування українських військ. Завдав авіаційних ударів в районах Мала Токмачка Запорізької області та Молодіжне, Інгулець і Антонівка Херсонської області. Росіяни обстріляли з артилерії понад 25 населених пунктів. 

Авіація сил оборони України за минулу добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу військ РФ.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили три пункти управління, два райони зосередження живої сили, радіолокаційну станцію та 13 артилерійських підрозділів на вогневих позиціях.

Читайте також: Українські військові проводять перший етап контрнаступальної операції — подробиці від Маломужа

Як повідомлялося раніше, Сили оборони України звільнили від російських окупантів ділянку поблизу міста Авдіївка біля села Веселе Донецької області. 

Прямий ефір