У росіян не існує тилу на тимчасово окупованій частині Запорізької області, — Федоров

Іван Федоров. Фото: IvanFedorovUA

На Мелітопольському напрямку понад півтора року російські окупаційні війська тільки й займалися тим, що будували оборонні споруди. А поля всіяні мінами ЗС РФ. Про це сьогодні, 29 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив Мелітопольський міський голова Іван Федоров.

“Це багатоешелонована оборонна конструкція, яка містить і бетонні конструкції, і з деревини. Звичайно ж, і мінні поля, якими усіяні на сьогодні сотні гектар сільськогосподарської землі тимчасово окупованої частини Запорізької області. Тому [наступальна операція Сил оборони України] точно легко не відбувається і не було сенсу очікувати, що щось буде легко. А наші героїчні військові кожного дня крок за кроком роблять усе те, що необхідно для звільнення і наших територій, і ключове — наших людей”, — сказав він.

Федоров акцентував, що напередодні в тимчасово окупованому Мелітополі пролунали вибухи, внаслідок чого завдано шкоди російським окупантам.

“Учорашній день був вельми показовим для ворога. Як він вважає, у нього в глибокому тилу. Учора з опівночі почалися вибухи в тимчасово окупованому Мелітополі. Опівночі їх було п’ять, після цього о 10 ранку вони продовжилися, їх також було кілька. І закінчилися вони тільки до 9 вечора. Це означає, що тилу у ворога в тимчасово окупованій частині Запорізької області не існує. Будь-який населений пункт, будь-яка військова ціль точно буде усунута, як би не намагався приховати її ворог. І це — результат того спротиву, який триває в тимчасово окупованій частині Запорізької області, і саме в Мелітополі. І, звичайно ж, робота наших спецслужб”, — поінформував він.

Мер уточнив, що результатом вчорашніх втрат ворога виявилася низка речей. Перше і ключове — логістика.

“Були вибухи в мелітопольському депо, яке регулярно виводиться з ладу, тому що саме завдяки залізниці ворог переправляє своє важке озброєння, боєприпаси з тимчасово окупованого Криму до тимчасово окупованої частини Запорізької області, безпосередньо на Запорізьку і Донецьку лінії фронту. Також залізницею ворог краде наше зерно і залізну руду з Василівського району. Тобто на сьогодні якийсь час залізниця знову неповноцінно функціонуватиме. І ми сподіваємося, що це також допоможе нашим військовим”, — каже Федоров.

Але, зазначив міський голова, після таких вибухів триває тиск і терор на мирне населення, яке залишається в тимчасовій окупації.

Читайте також: Українські військові проводять перший етап контрнаступальної операції — подробиці від Маломужа

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, на Запорізькому та Херсонському напрямках армія РФ зосереджує основні зусилля на недопущенні просування українських військ. Ворог завдав авіаударів в районах Левадного та Малої Токмачки Запорізької області. Здійснив артилерійські обстріли близько 30 населених пунктів.

Прямий ефір