Російські окупанти б’ють по цивільній інфраструктурі: причини назвав експерт

Наслідки удару РФ по Краматорську. Фото: Facebook/ДСНС

Ракетні удари з боку армії РФ по кафе, торгових центрах та інших об’єктах в Україні, в яких на момент атаки перебувало багато людей, свідчать про бажання окупантів привернути до себе увагу. Таку думку сьогодні, 29 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив психолог-криміналіст Юрій Ірхін.

За його словами, російські окупанти не тільки хочуть фізично знищити українців і саму Україну.

“Вони ще хочуть усьому світу показати, на що здатні і які мають цілі, як їх досягають, тому такі цілеспрямовані удари по цивільних об’єктах, по мирному населенню тримають у страху світову спільноту і надають елемент резонансу таким подіям. Якщо російські окупанти просто будуть прицільно бити по збройних силах, то це матиме, вибачте за вираз, що цинічно звучить, — нудний характер”, — пояснив Ірхін.

Психолог-криміналіст упевнений, що в такий спосіб у росіян є можливість педалювати певні спекулятивні процеси у світовій спільноті.

Читайте також: Росія використовує для ударів по Україні ту частину ракет Х-22, які потребують глибоких ремонтних робіт, — Коваленко

Нагадаємо, 27 червня російська армія вдарила по Краматорську ракетами, влучивши в людне місце — кафе в центрі міста. На момент удару там перебувало багато мирних жителів, серед яких іноземці, волонтери, журналісти.

Раніше 24 червня російські війська завдали чергового масованого ракетного удару по Україні. У всіх регіонах було оголошено повітряну тривогу, повідомлялося про пуски ракет за кількома напрямками. Вибухи пролунали в Києві, Харкові, Дніпрі, Кривому Розі, а також у Миколаєві.

Прямий ефір