Історія такого масштабу не могла бути історією одного Пригожина і лише ПВК “Вагнер”, буде продовження, — Юсов про бунт

У Ростові-на-Дону. Фото: Facebook

Історія заколоту і задум піти на Москву не могла бути історією одного лише ватажка ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина та його бойовиків, про заколот було поінформовано багато жителів “веж Кремля”. Причини демаршу Пригожина — фінансові з політичним підґрунтям, а продовження цієї історії попереду. Про це сьогодні, 29 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ) Андрій Юсов.

“Давайте поки дамо “павукам у банці” ще попрацювати один над одним. Але загалом, не називаючи прізвищ, звичайно, історія такого масштабу не могла бути історією одного Пригожина і лише так званої ПВК “Вагнер”. Яка, до речі, вже очевидно зі слів людини, схожої на Путіна, не є ПВК. Як і раніше повідомлялося, це повністю фінансована державним бюджетом так званої РФ структура. Що і потрібно було довести. Тому так, звісно, багато жителів окремих “веж Кремля” були в курсі про те, що готували, і те, що мало відбуватися. І загалом нічого не закінчилося. Далі буде”, — сказав він.

Представник української розвідки прокоментував припущення, що Пригожин хотів узяти в полон Шойгу і Герасимова, і ставив собі цю мету на перше місце.

“Ми говоримо зараз не про політичний процес і про невійськові цілі. Цілі там суто прагматичні, практичні, зокрема фінансові з політичним підґрунтям. Тому відбувалося все так, щоб усе-таки мостів не було спалено. І сьогодні ми бачимо, що і бунт не бунт, загалом, і кримінальні справи закрито, і люди пересуваються спокійно країною”, — каже Юсов.

Він уточнив, що єдині, хто постраждав, це, власне, російська армія і репутація військово-політичного керівництва РФ.

“Так, убиті російські льотчики, знищена техніка, вертольоти, літаки, інші одиниці наземної техніки. Репутація знищена диктатури, яка нібито контролює ситуацію. А в іншому процес триває. Тому в цієї операції й цілі були такі, які передбачали саме такий сценарій подій”, — пояснив Андрій Юсов.

Читайте також: Роззброєння, Білорусь чи трансформація: майбутнє ПВК “Вагнер” після бунту Пригожина — у розборі FREEДОМ (ВІДЕО)

Нагадаємо, The Wall Street Journal із посиланням на західні розвіддані пише, що Пригожин планував узяти в полон міністра оборони Росії Сергія Шойгу і начальника Генерального штабу ЗС РФ Валерія Герасимова. Джерела видання впевнені, що деякі командири регулярних військ могли бути частиною змови.

Прямий ефір