Українські військові тиснуть російських окупантів по флангах на Бахмутському напрямку — деталі від Череватого

Українські військові. Фото: Facebook/Генштаб ЗСУ

Українські військові тиснуть російську армію по флангах на Бахмутському напрямку. Про це сьогодні, 28 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

“У нашій операційній зоні два головні напрямки, де тривають бойові дії, — це Бахмутський й Лимано-Куп’янський. На Бахмутському напрямку Збройні сили України та інші Сили оборони продовжують тримати ініціативу, тиснути ворога по флангах. Ворог запекло чинить запеклий опір: 376 разів завдав по наших позиціях ударів артилерії та реактивними системами залпового вогню. 16 боїв відбулося, два авіанальоти”, — сказав спікер.

За інформацією Череватого, під час боїв на Бахмутському напрямку було ліквідовано 132 російських окупантів, ще 213 дістали поранення. Крім того, армія РФ втратила танк, бойову машину піхоти, 5 артилерійських знарядь та 2 самохідні артилерійські установки, 2 безпілотні апарати, а також пункт управління безпілотними апаратами й 4 польові склади з боєприпасами.

Спікер зазначив, що після виходу ПВК “Вагнер” основною дієвою силою армії РФ на Бахмутському напрямку стали десантники.

“Це вже, звичайно, не ті десантники, які починали бойові дії під Києвом. Дуже багато з них там і залишилися. Це вже здебільшого другий-третій, іноді й більше, склад цих підрозділів. Вони пройшли певну, звичайно, підготовку. Є досвід, тому що під час таких інтенсивних боїв тут неможливо просто обійтися без бойового досвіду. Але ми знаємо їхній потенціал, знаємо командування, знаємо можливості, і те, що вони зараз відступають під Бахмутом, це теж показник того, що попри зміну підрозділів “Вагнера” на десантників й на мотострільців, ми все одно тримаємо ініціативу, ми тиснемо”, — сказав Череватий.

На Лимано-Куп’янському напрямку російська окупаційна армія намагалася наступати: за добу відбулося 8 бойових зіткнень, 372 обстріли українських позицій. Відбиваючи атаки противника, Сили оборони України ліквідували 31 російського військового, 62 поранили.

“Знищили ворожу бойову машину десанту, безпілотний апарат і польовий склад боєприпасів”, — сказав речник.

Читайте також: Понад 900 російських окупантів ліквідували ЗСУ за добу, — Генштаб

Нагадаємо, армія РФ і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось понад 30 бойових зіткнень.

Прямий ефір