На Бахмутському напрямку воюють ПВК Міноборони Росії — подробиці

Сергій Череватий. Фото: Facebook/Serhii Cherevatyi

Ключову роль на Бахмутському напрямку у Росії відіграють повітряно-десантні війська і піхотні підрозділи. Крім того, на цій ділянці фронту окупанти використовують дрібніші ПВК (приватні військові кампанії), як-от газпромівський “Факел” і афілійовані з Міністерством оборони РФ “Патріот” і “Ветерани”. Про це сьогодні, 26 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив заступник командувача Східного угруповання військ зі стратегічних комунікацій Сергій Череватий.

Він зазначив, щоб поповнити лави окупантів на Бахмутському напрямку, не вдаючись до масової мобілізації, Росія використовує штурмові роти “шторм Z”, до яких екстрено останніми місяцями набирають через військкомати “зеків”.

“Замість того, щоб відбувати покарання, їм пропонують підписати контракт. Це, по суті, така репліка ПВК “Вагнер” під крилом Міноборони, яке намагається контролювати цих військових. Але їх контролюють номінально, з дисципліною там великі проблеми. У “Вагнера” всі розуміли, що отримаєш або кувалдою, або кулю в лоб, якщо не послухаєшся командира, а тут такого немає. Крім того, у нових формуваннях процвітає мародерство, розбірки між собою та інші кримінальні речі”, — розповів Череватий.

Читайте також: Від “Вагнера” залишилося 10%, Пригожин розуміє, що Бахмут не втримати, — військовий аналітик про поспішне виведення “вагнерівців”

Нагадаємо, бойовики приватної військової компанії (ПВК) “Вагнер” все ще залишаються на території України, в зоні бойових дій, але їх небагато.

Прямий ефір