“Усе розвалило, нічого не залишилося”: наслідки ракетної атаки по Дніпру показали місцеві жителі (ВІДЕО)

Наслідки удару РФ по Дніпру. Фото: Telegram/Сергій Лисак

Унаслідок нічного ракетного удару по Дніпру постраждало 11 осіб, троє з яких — діти. Найменшому з постраждалих — лише чотири роки. Дев’ять крилатих ракет і три безпілотники над територією Дніпропетровської області збили сили повітряної оборони, однак одна з випущених російською армією ракет вдарила по приватному сектору. Чотири будинки зруйновано повністю, ще 25 сильно пошкоджено. У деяких із них мешкали сім’ї, яким тікати від війни довелося двічі — у 2014 році та у 2022-му, повідомляє FREEДОМ.

Російська ракета лише завдяки щасливому випадку влучила не в житловий будинок, а поруч із ним, але вибухова хвиля повністю зруйнувала будівлю. Його господиня Наталя вночі була на роботі, вдома залишалися четверо її родичів. Тепер усі вони в лікарні.

“Усе розвалило. Там нічого не залишилося. Паркан у будинок залетів. Це розуму незбагненно”, — каже зі сльозами на очах Наталя.

Єдине, що жінці вдалося забрати, — документи. Допомогли рятувальники. Тетяні тепер ніде жити, сусідні будинки, в яких жили її родичі, теж пошкоджені.

“Будинок весь розколотий, дах упав, сарай упав, літня кухня впала. Погріб упав”, — журиться жінка.

Дмитро в цей район переїхав нещодавно. Його сім’я — двічі переселенці. У 2014 році їм довелося виїжджати з Луганська, потім — із Краматорська. У Дніпрі винаймали кімнату в приватному будинку. Як і кілька інших родин. Тепер їм знову доведеться шукати житло.

“Я бачив, що працювала ППО, відчував, що щось не так. Потім різкий вибух. Я не знаю, знепритомнів, напевно, впав. Я не пам’ятаю. У нас у кімнаті батарею відірвало, стіл, шафа впала. Потім зрозумів — дружина вийшла в коридор, а прямо на ліжко, де вона лежала, впала батарея. Я не знаю, що тепер що робити, де жити”, — розповідає Дмитро.

Віра з родиною — теж переселенці. Навесні 2022 року виїхали з Мар’їнки Донецької області. Цієї ночі в Дніпрі дев’ятирічний онук жінки отримав поранення.

“Повертатися нікуди. Розбито все. Ми звідти тікали від війни, а вона наздогнала нас тут”, — повідомила Віра.

Будинок Андрія теж розташований недалеко від місця ракетного удару. У будинку зруйновано дах і кімнати. За словами чоловіка, його сім’я врятувалася тим, що встигла спуститися в підвал.

“Стали один за одним вибухи йти, і ми вже не сумніваючись спустилися. Ми навіть на диван там присісти не встигли, одразу вибух, одразу стовп цементу. Що могло — посипалося. Ми навпомацки вилізли з підвалу і вийшли, бо там можна було задихнутися”, — ділиться Андрій спогадами.

Тепер на кількох вулицях повністю зруйновано чотири будинки, ще 25 — значно пошкоджено.

“Провели обстеження зруйнованих і пошкоджених будинків. Було виявлено людей, яких супроводили до машин швидкої допомоги. Людей, які потребували деблокування з-під завалів, не було”, — заявив начальник оперативно-координаційного центру Державної служби з надзвичайних ситуацій України Ігор Гетало.

Нічна ракетна атака по Дніпропетровській області була масованою, але більшу частину ракет вдалося збити.

“Завдяки нашим воїнам неба дев’ять ракет і три Shahed були збиті”, — повідомив заступник голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Володимир Орлов.

Спеціальна комісія вже оцінює збитки, завдані людям ракетною атакою.

Нагадаємо, російська армія вночі завдала удару по Дніпру — повністю зруйновано кілька будинків. У місті один за одним пролунали близько 15 вибухів.

Прямий ефір