Є жертви і поранені, зруйновано будинки: наслідки ракетної атаки РФ по Києву, Дніпру і Харкову

Наслідки атаки на Київ. Фото: rbc.ua

Сьогодні вночі, 24 червня, російські війська завдали чергового масованого ракетного удару по Україні. У всіх регіонах було оголошено повітряну тривогу, повідомлялося про пуски ракет за кількома напрямками. Вибухи пролунали в Києві, Харкові, Дніпрі, Кривому Розі, а також у Миколаєві. Уже відомо, що є жертви і постраждалі внаслідок атаки на столицю. Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації (КМВА) Сергій Попко, інформує  FREEДОМ.

За словами глави КМВА, уже відомо про двох загиблих і 11 постраждалих. Трьох людей госпіталізовано, іншим медичну допомогу надали на місці. 

У повітряному просторі навколо Києва було виявлено та знищено понад 20 ракет. Унаслідок падіння уламків у Солом’янському районі столиці в 25-поверховому будинку спалахнула пожежа, зруйновано кілька поверхів. Крім того, пошкоджено близько 40 автомобілів, припаркованих на стоянці у дворі.

Російська армія також цієї ночі завдала удару по Дніпру — повністю зруйновано кілька будинків у приватному секторі, є постраждалі, повідомив у Telegram-каналі міський голова Дніпра Борис Філатов. Він зазначив, що на місці вибуху утворилася велика воронка.

За інформацією голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації (ОВА) Сергія Лисака, внаслідок російської атаки постраждали восьмеро осіб, зокрема двоє дітей (9 і 16 років). Чотирьох осіб госпіталізовано.

“Вночі в області було гучно від вибухів. Ворог масовано атакував Дніпропетровську область. За попередніми даними, 9 крилатих ракет і 3 безпілотники захисники з ПвК “Схід” збили. На жаль, є й влучання в Дніпрі. І знову мета рашистських злочинців — приватний сектор”, — повідомив Сергій Лисак у Telegram.

Він уточнив, що повністю знищено чотири приватні будинки. Ще 25 — пошкоджено. Також постраждали п’ять господарських споруд, майже 20 авто та газопровід.

Крім того, був “приліт” по інфраструктурному об’єкту, є руйнування. 

У Харкові російські війська ударів завдали по Слобідському району міста. За попередньою інформацією, для атак вони використовували ракети комплексу С-300.

За словами голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, зафіксовано влучання в газову трубу, внаслідок чого виникла пожежа.

Читайте також: Росія використала дивний синтез ракет “Кинджал” і “Калібр”, — Коваленко про обстріл Києва

Як повідомлялося раніше, російські військові 23 червня здійснили чергову ракетну атаку по території України. Сили протиповітряної оборони знищили всі ворожі цілі. 

Прямий ефір