Пригожин готується до виборів, а Кадиров впаде слідом за Путіним, — Братчук

Сергій Братчук. Фото: pravda.com.ua

Військові Російської Федерації проводять масову перевірку бойовиків Рамзана Кадирова після скарг жителів Бєлгородської області. Євген Пригожин готується до виборів, але поки незрозуміло, яку роль йому підготували. Чвари між Кадировим, Пригожиним і Міністерством оборони РФ мають підґрунтя, дія якого може бути спрямована і на українське суспільство. Про це сьогодні, 23 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів речник української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

Він упевнений, що всі дії творця приватної військової компанії (ПВК) “Вагнер” Євгена Пригожина спрямовані на підготовку до виборів президента Російської Федерації.

“Чудово видно, що у Пригожина це одкровення, яке він зараз озвучує, зокрема і про те, хто бомбив Донбас усі вісім років, усе це показник того, що він готується до виборів. Ми прекрасно розуміємо, що ось ця його нібито сміливість, вона кимось курується й курується на найвищому рівні. Яку роль насправді готували Пригожину? Сьогодні складно сказати. Це може бути роль священної корови, яку вб’ють і на цьому символі хтось буде будувати свою політичну та виборчу кампанію, зокрема той самий Путін”, — сказав Братчук.

Українцям варто дотримуватися інформаційної гігієни, оскільки війна передбачає брехню й обман. Експерт зазначив, що прихід до влади необільшовиків у Росії небажаний сценарій розвитку подій.

“У будь-якому разі те, що відбувається, частково спрямоване на українське суспільство, тому що цілком імовірно, що в цих висловлюваннях буде просочуватися й неправдива інформація. Відомо, війна — це шлях обману. Також, мені не хотілося б, щоб на тлі таких чвар у Російській Федерації знову до влади прийшли якісь необільшовики, хоча куди вже більше зла, ніж від Путіна, від його режиму”, — зазначив він.

Братчук вважає, що доля Рамзана Кадирова прямо залежить від того, скільки при владі ще пробуде президент РФ Володимир Путін.

“У Кадирова немає майбутнього в будь-якому разі. Чечня — це клановий організм, який не вдалося перемогти російській армії та Путіну, але вдалося на якийсь час купити, приборкати грошима. Такі, як Кадиров — це оплот режиму. Паде режим Путіна — падуть і такі, як Кадиров”, — резюмував він.

Читайте також: Мародерство російських військових на тимчасово окупованій території далеко не новинка, — Братчук

Прямий ефір