“Нас відправили на утилізацію”: колишній в’язень, уродженець Грузії, потрапив в український полон (ВІДЕО)

Нодар Бахтурідзе. Скріншот: uatv.ua

Полонений уродженець Грузії Нодар Бахтурідзе відбував термін у російській колонії, підписав контракт із Міноборони РФ і потрапив у ПВК “Ветерани”. В український полон чоловік здався на другий день, щоб просити притулок у Грузії або іншій демократичній країні, повідомляє FREEДОМ.

“Два тижні я був в “учебці” під Луганськом. Навколо — військова поліція, усі під охороною, жодної можливості втекти. У моїй групі була одна людина на милицях, інша — з палицею. Небоєздатні, а їх засилають на передову лінію. Нас відправили на утилізацію, на винищення, назад у в’язницю повернутися можливості немає”, — розповідає військовополонений.

Він повідомив, що його попереджали про загороджувальні загони в російській армії, і що за спробою відступу слідує розстріл.

“Я давно стежу за подіями в Україні, я переживав за неї, я за її незалежність і територіальну цілісність. Моя батьківщина в такій самій біді. У Росії справжній фашизм і пропаганда, яка працює вже 10 років, не тільки в засобах масової інформації, але й у всіх службових і робочих структурах”, — заявив чоловік.

Бахтурідзе не впевнений, що у РФ буде революційна ситуація.

“У Росії люди досить покірні, рабська така психологія. Я прожив 30 років у цій країні. На сьогоднішній день це настільки така утилітарна країна. У кого влада в руках — у того всі можливості, засоби масової інформації. Кількість незадоволених людей може зрости тільки коли наслідки війни торкнутися кожного, і відчутно. Ось у цьому випадку мотив буде”, — вважає військовополонений.

Читайте також: “Переріжу собі сухожилля”: полонений із Донецька не хоче, повернувшись додому, знову вирушити на фронт (ВІДЕО)

Нагадаємо, уродженець Луганської області Володимир Толкачов, який воював у полку “ДНР”, потрапив в український полон на Авдіївському напрямку. Чоловік зізнався, що зробив велику помилку, пішовши на війну за “мобілізацією” в “ДНР”, адже міг переховуватися.

Прямий ефір