Українська армія готує собі поле для майбутньої битви, — військовий експерт 

Українські військові. Фото: Facebook/Генштаб ЗСУ

Найдинамічніші події на фронті сьогодні відбуваються на Запорізькому напрямку. Збройні сили України зараз готують поле битви шляхом знищення важливих військових, логістичних та інфраструктурних об’єктів ворога. Таку думку озвучив військовий експерт Владислав Селезньов в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Він прокоментував інформацію про те, що російські окупанти повертаються на підтоплені після теракту на Каховській ГЕС тимчасово окуповані території Херсонської області. 

Гість ефіру нагадав, що від 12 до 15 тис. російських солдатів перекинули з лівого берега Херсонщини на інші напрямки фронту. Селезньов вважає, що всі вони точно не повернуться. 

“Усі вони точно не повернуться, тому що щонайменше від 12 до 15 тис. російських військовослужбовців — це морські піхотинці, військовослужбовці повітряно-десантних військ російської армії, а також мотострільці, перекинуто на інші ділянки фронту. Бо російський генеральний штаб упевнений у тому, що після того, як знищили дамбу в районі Нової Каховки, українській армії абсолютно не під силу форсувати Дніпро і проводити заходи з очищення лівого берега Дніпра і півдня Херсонщини від російських окупантів. Певною мірою логіка у російського генерального штабу саме в цьому питанні є. Тому вони перекинули людей і на Бахмутський напрямок, і на Куп’янсько-Лиманський, і на південь Запорізької області. Ті ж 15 тис. російських солдатів, які раніше дислокувалися на півдні Херсонської області”, — зазначив Селезньов. 

Він також звернув увагу на те, що росіяни дуже тривожаться через те, що на підконтрольних поки що їм територіях Херсонської області діє українська розвідка. 

“Що стосується повернення їх на попередні позиції — у зону зрізу води, то цілком очевидно, що логіка в таких діях теж є. Росіяни вкрай тривожаться через те, що на тих територіях, які перебувають під їхнім тимчасовим контролем, діють українські розвідники. Адже саме вони проводять розвідку місцевості, дають вказівки для українських льотчиків, які завдають точкових ракетно-бомбових ударів, перетворюючи російські склади та арсенали з боєприпасами фактично на попіл”, — зазначив експерт.

Він вважає, що бойові зіткнення на території тимчасово окупованої частини Херсонщини будуть і далі тривати. 

“Але вести мову зараз про проведення масштабної операції з форсування Дніпра, думаю, що це технічно неможливо. Хоча, можливо, у перспективі українські Сили оборони здивують усіх і вся”, — доповнив Селезньов.

Уся увага зараз і експертної спільноти, і світової, і всіх українців прикута саме до південного фронту, безпосередньо до Запорізької області. Там зараз відбуваються найбільш динамічні події, каже військовий експерт. 

“Коли ми говоримо про динаміку, я закликаю всіх насамперед орієнтуватися на статистику, яку щодня вранці публікує Генеральний штаб ЗСУ, і звертати увагу на цифри російських втрат. Навіть не настільки важливі цифри втрат ворога в живій силі, скільки знищених артилерійських засобів, засобів протиповітряної оборони, спеціальної техніки, автомобільної техніки, бронетехніки. Адже саме ці фактори є визначальними бойову міць російської окупаційної армії. Для мене абсолютно очевидно, що саме зараз українська армія готує собі поле майбутньої битви шляхом знищення важливих військових, логістичних та інфраструктурних об’єктів. Ми таким чином знижуємо бойові можливості путінської армії. А за таких умов наш контрнаступ у перспективі буде більш ефективним і більш масштабним”, — наголосив Селезньов.

Читайте також: Ініціатива — у руках ЗСУ, тактика Кремля на фронті — програшна: розбір (ВІДЕО)

Нагадаємо, раніше військовий експерт Сергій Грабський зазначив, що українські військові промацують фронт, щоб розхитати оборону російських окупаційних військ і потім завдавати потужніших ударів. 

Прямий ефір