Поширенням фейків про Залужного і Буданова Росія розв’язує кілька своїх цілей і завдань, — політолог

Олексій Буряченко. Фото: facebook.com/OleksiiBuriachenko

Поширення фейків про вище військово-політичне керівництво України — інформаційні спецоперації Кремля. Таким чином Росія розв’язує кілька своїх цілей і завдань. Таку думку сьогодні, 21 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив кандидат політичних наук Олексій Буряченко, коментуючи останні вкидання щодо стану головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та начальника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова.

“Ми, звичайно, можемо жартувати з цього ідіотизму, але все-таки вони є, давайте також будемо чесними. Перша — вони намагаються розбалансувати українське суспільство, створюючи паніку. Тому що коли з кожного Telegram-каналу пушиться якась інформація про те, що ось, операція у Залужного, щось іще, люди так чи інакше, коли вони чують це з усіх неперевірених джерел, починають уже сумніватися в офіційній версії та починають уже десь рити інформацію, десь глибше і більше”, — пояснив він.

Друга мета, за словами політолога, — у такий спосіб Кремль показує свої успіхи для свого електорату зокрема. А у росіян — кліпове мислення.

“У них Соловйов, Скабєєва. Їм сьогодні розкажеш одне, а завтра можна їм розповідати протилежне, і вони і в перше, і в друге повірять”, — каже Буряченко.

Але найголовніша, зазначає політолог, — третя мета.

“Коли нас провокують показати, що із Залужним, Будановим, Зеленським, Єрмаком усе добре — це в чистому вигляді провокація. Це робиться для того, щоб зрозуміти, де зараз перебуває людина, тому що працює агентура. Наше вище військово-політичне керівництво переміщається, з метою безпеки вони постійно в русі. І коли якийсь відеоряд чи фотографія — хтось із російської агентури може впізнати. Якусь десь гардину, якусь фотографію на стіні, можуть навіть стіл із ручками впізнати. Питання в тому, що далі теракт, ракета, їхня військова спецоперація”, — вважає Олексій Буряченко.

Читайте також: Фейки, які продукує Путін, — це не жарти хворої свідомості, а частина активних операцій проти України, — експерт

Нагадаємо, радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що Росія наразі, ймовірно, — найбільш фейкова країна з інформаційної точки зору. Дезінформація про загибель головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та начальника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова легко спростовується, оскільки вони обидва живі.

Прямий ефір