Росіяни найближчим часом можуть використати змішану атаку по Україні, — Гуменюк

Наслідки атаки дронів в ніч проти 10 червня в Одесі. Фото: omr.gov.ua

У Чорному морі вчора ввечері російські окупаційні війська наростили присутність ракетоносія, тому що до цього протягом доби не було жодного. Про це сьогодні, 21 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

“І, відстрілявшись по Одесі, підводний човен пішов на переспорядження в пункт базування. Учора вийшов фрегат “Адмірал Макаров”, він споряджений 8 ракетами типу “Калібр”, і рівень ракетної небезпеки в цьому випадку серйозно підвищився, тому що він фігурує зараз в акваторії в районі пускових рубежів”, — розповіла вона.

За словами Гуменюк, це свідчить про готовність застосування такої зброї.

“І, аналізуючи тактику ворога, як вони її змінюють і намагаються підлаштувати під свої цілі, ми можемо констатувати, що після масованої дронової атаки і потім такої усередненої атаки цієї ночі, коли було використано декілька дронів більше для виявлення сил протиповітряної оборони, і їхнє баражування різними місцевостями свідчило про те, що намагалися зорієнтуватися, де ж спрацює протиповітряна оборона. Абсолютно ймовірно, що може бути використана найближчим часом змішана атака, зокрема й із залученням морського ракетоносія”, — уточнила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України.

Також вона прокоментувала інформацію, що до Росії продовжують прибувати іранські транспортні літаки. Тільки за останній тиждень травня було 7 рейсів, а 17 червня до Тегерана прибув російський Іл-76. Відбувається нарощування постачання дронів-камікадзе.

“Ми фіксуємо постачання саме з іранського напрямку і говоримо про те, що різниця в атаках, коли використовується від 4 до 7 дронів за ніч і 33 так досить раптово — це свідчить про те, що можуть дозволити собі таку розкіш і є можливість атакувати”, — сказала Наталія Гуменюк.

Читайте також: Сили оборони України мають частковий успіх, — Маляр

Нагадаємо, раніше Гуменюк повідомила, що ситуація на півдні України залишається досить складною і напруженою. Після теракту на Каховській ГЕС російські окупанти продовжують обстріли і посилили їх уночі.

Прямий ефір