Конференція з відновлення України стартувала в Лондоні — подробиці з місця події (ВІДЕО)

Дмитро Кулеба та Анналена Бербок у Лондоні. Фото: uatv.ua

Сьогодні, 21 червня, у Лондоні стартувала Міжнародна конференція з питань відновлення України URC23 (Ukraine Reform Conference). На ній Київ представить оцінки потреб і першочергові плани післявоєнного відновлення та стратегії довгострокового реформування і модернізації. Про це повідомив спеціальний кореспондент телеканалу FREEДОМ у Європі Віталій Сизов з місця події. 

За словами Сизова, напередодні голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн анонсувала новий пакет допомоги Україні на суму близько 50 млрд євро. 

“Тут, у Лондоні, всі чекають анонсів нових проєктів, спрямованих на відновлення України, на підтримку її бізнесу”, — зазначив журналіст. 

Багато урядовців, представників бізнесу кажуть, що не треба чекати закінчення бойових дій — в умовах війни можна продовжувати інвестиції в економіку України. 

Тим паче є приклади держав, які перебувають у подібній ситуації. Це, зокрема, Ізраїль, якому наявність постійної військової загрози не заважає успішно розвиватися і залучати інвестиції, каже Сизов. 

Шляхи невійськової допомоги Україні на заході обговорюють близько 1 тис. чиновників із 60 держав, а також бізнесмени та інвестори. 

На конференцію в Лондон прибув глава українського МЗС Дмитро Кулеба. Він уже встиг привітати там свою німецьку колегу Анналену Бербок. 

Глави МЗС Британії та США сказали, що на заході заохочуватимуть приватний сектор долучатися до інвестування. Зазначивши, що і Київ має продовжувати реформи.

Як повідомлялося раніше, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба напередодні зустрівся в Лондоні з державним секретарем США Ентоні Блінкеном. Сторони обговорили зміцнення контрнаступальних можливостей України.

Прямий ефір