На фронті — 40 бойових зіткнень, на 4 напрямках тривають важкі бої, — зведення Генштабу ЗСУ

Українські військові. Фото: Facebook/Генштаб ЗСУ

Протягом минулої доби російські окупанти завдали удару по Україні 33 іранськими ударними БпЛА типу Shahed, 7 зенітними керованими ракетами із ЗРК С-300 та  крилатою ракетою наземного базування “Іскандер-М” по об’єктах цивільної інфраструктури Запоріжжя.Силам протиповітряної оборони вдалося знищити 30 БпЛА. Крім того, ворог завдав 83 авіаційних удари та здійснив 58 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це сьогодні, 21 червня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось 40 бойових зіткнень.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах. Росіяни завдали авіаударів по Янжулівці та Леонівці Чернігівської області та Козачій Лопані на Харківщині. Здійснили мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

На Куп’янському напрямку ворог завдав авіаційного удару по населеному пункту Колодязне Харківської області. 

На Лиманському напрямку армія РФ проводила наступальні дії в напрямку Кремінна — Ямполівка. На Бахмутському — безуспішні наступальні дії у напрямку Оріхово-Василівки Донецької області. 

Ворог завдав авіаударів по населених пунктах Хромове та Біла Гора. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали 11 населених пунктів Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник завдав авіаційного удару в районах Авдіївки та Сєверного, проводив безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки.

На Мар’їнському напрямку російські окупанти завдали авіаційного удару біля Мар’їнки. Обстріляли Красногорівку, Георгіївку, Мар’їнку та Побєду Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог проводив наступальні дії у напрямку Новомихайлівки, успіху не мав. 

На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни продовжують вести оборонні дії. Завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Сторожеве, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне, Макарівка Донецької області, Новоданилівка, Запоріжжя, Комишуваха Запорізької області й Козацьке, Одрадокам’янка та Херсон. Російські окупанти з артилерії обстріляли 11 населених пунктів Запорізької області та 21 — Херсонської, а також місто Нікополь Дніпропетровської області та Очаків Миколаївської.

“Російські окупанти активно розповсюджують інформацію щодо евакуації на випадок прориву ЗСУ. Так, у Генічеську, на мобільні телефони колаборантів надходять SMS-повідомлення з детальними інструкціями та координатами точок евакуації, що викликає панічні настрої”, — додали у Генштабі ЗСУ.

Авіація сил оборони за добу завдала дев’ять ударів по районах зосередження особового складу противника та три — по його зенітно-ракетних комплексах.

Також ЗСУ знищили чотири розвідувальних дрони противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили три пункти управління, район зосередження особового складу та військової техніки, три станції РЕБ, 18 артилерійських підрозділів на вогневих позиціях, засіб протиповітряної оборони та ще шість важливих об’єктів противника.

Читайте також: Важливість звільнення П’ятихаток для Сил оборони України: про подальше просування розповів Грабський

Нагадаємо, упродовж минулої доби з лівого берега Дніпра російські окупанти здійснили кілька десятків обстрілів правобережжя Херсонської області. Під час обстрілів двоє людей загинули, вісім дістали поранення.

Прямий ефір