Одна з проблем Росії — закоханість у власну пропаганду, — Подоляк

Михайло Подоляк. Фото: president.gov.ua

Росія наразі, ймовірно, — найбільша фейкова країна з інформаційної точки зору. Про це сьогодні, 20 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

Він звернув увагу, що дезінформація про загибель головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та керівника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова легко спростовується, оскільки вони обидва живі.

“Таким чином у Росії дискредитуються будь-які джерела інформації остаточно. Я, чесно кажучи, не знаю, чи ставиться будь-хто до будь-яких джерел інформації з Росії серйозно, тому що, мені здається, більш фейкової з інформаційної точки зору країни сьогодні не існує”, — висловив думку Подоляк.

За його словами, російський президент Володимир Путін також дав зрозуміти, що не володіє інформацією.

“Він сказав, що апелює неперевіреною інформацією, інформацією, якої не існує і вірить у неї. Одна з проблем Росії — закоханість у власну пропаганду, зокрема у Путіна”, — наголосив радник глави Офісу президента.

Читайте також: Ступінь ідіотизму російської пропаганди весь час підвищується, — Яковенко

Нагадаємо, аналітик Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Сергій Жуков заявив, що будь-які фейки Путіна, якими б дурними вони не здавалися, тиражуються безліччю каналів, під їхній вплив потрапляє і певна частина української аудиторії.

Прямий ефір