Ступінь ідіотизму російської пропаганди весь час підвищується, — Яковенко

Ігор Яковенко. Фото: espress.tv

Російська пропаганда своїми заявами дивує та шокує. Історії про бойових комарів, смерть головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного та знищення 160 танків від початку українського наступу вже неможливо адекватно сприймати. Усе це відбувається через те, що неможливо пояснити початок воєнних дій Росії проти України раціональним способом. Таку думку сьогодні, 20 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив російський опозиційний журналіст і колишній депутат Держдуми РФ Ігор Яковенко.

“Бойові комарі повинні кусати виключно російських військовослужбовців. Мабуть, вони якось перевіряють документи, або є перевіркові слова. Ступінь ідіотизму російської пропаганди весь час підвищується. Це якась дивовижна історія, якийсь світ задзеркалля, у якому перебувають ці люди”, — розповів він.

Експерт зазначив, що в Росії зникли політика та дипломатія. 

“Путін говорить про те, що генерал Залужний, найімовірніше, за кордоном десь лікується. А в цей же самий час раптом з’являється відео, де генерал Залужний у себе в штабі займається своєю роботою. І абсолютно не соромно, це все сприймається як належне. Путін розповідає про те, що знищено 160 танків від самого початку українського наступу, тоді як усім відомо, якими силами здійснюється український наступ. Російське керівництво перетворюється на вульгарне камеді-шоу. Деградація абсолютно жахлива. У Росії зникли політика, дипломатія, все це перетворилося на якусь вульгарну пропаганду, до того ж дуже низького рівня”, — пояснив він.

Російське керівництво намагається вести інформаційну війну своїми способами, оскільки складно пояснити рішення почати воєнні дії проти України, вважає опозиційний журналіст.

“Проблема полягає в тому, що вести інформаційну війну якимись раціональними методами неможливо, тому що неможливо раціонально сформулювати, навіщо розпочато цю війну”, — резюмував він.

Читайте також: Фейки, які продукує Путін, — це не жарти хворої свідомості, а частина активних операцій проти України, — експерт

Прямий ефір