Путін зможе пояснити росіянам і втрату Криму, і України загалом, — Кулеба про “демілітаризацію” від Пєскова

Дмитро Кулеба. Фото: mfa.gov.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висміяв заяву речника Кремля Пєскова про те, що демілітаризації України нібито майже виконана. На сторінці у Facebook очільник українського зовнішньополітичного відомства зазначив: це зайвий раз доводить, що Путін зможе пояснити росіянам і втрату Криму, і України загалом, передає FREEДОМ.

Кулеба процитував слова Пєскова про те, що Росія вважає задачу із “демілітаризації” України “багато в чому виконаною” на підставі того, що в України залишається дедалі менше радянської зброї та стає все більше західних зразків озброєння, та продовжив цей “сенсовий ряд”.

“У наступних серіях. Фактично усі задачі СВО виконані. Україна як член ЄС і НАТО не зможе напасти на Росію, Крим більше не є тягарем для російського бюджету, нацисти залишилися лише в Росії, а втрати російських солдатів та техніки в Україні, про які ми нікому не розкажемо, допомогли нам виправити помилки та зробити Росію сильнішою. Росія сильна як ніколи”, — іронічно прокоментував Кулеба.

Він додав, що це підтверджує те, про що Україна говорить партнерам: “Путін зможе пояснити росіянам і втрату Криму, і України загалом”.

“Головне для партнерів — не боятися глобальних змін і не зупинятися у підтримці України. Життя без сучасної Росії можливе. А ми щодня працюємо над новою зброєю для Сил оборони України, над зміцненням світової коаліції на підтримку формули миру і над відновленням України. Все це буде”, — додав очільник МЗС.

Читайте також: Росія втрачатиме захоплені території — деокупації немає альтернативи: звернення президента Зеленського у 480-й день війни

Прямий ефір