США і Китай не зможуть перестати співпрацювати — думка

Прапор США та Китаю. Фото: ukrinform.ua

Сполучені Штати Америки та Китай не припинять спільну роботу, оскільки мають дуже сильні економічні зв’язки. Про це сьогодні, 18 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив американський політтехнолог і політолог Джейсон Смарт.

“Звичайно, у нас є серйозні військові проблеми з Китаєм, особливо з приводу Тайваню, але ми ще працюємо з ними з політичних питань. Дивіться, ще питання Північної Кореї, наприклад, наші близькі партнери в цьому — Китай, який працює з Північною Кореєю через те, що в нас є дуже гострі відносини з ними. Краще працювати разом, ніж працювати один проти одного”, — вважає він.

Також Смарт висловив думку з приводу відносин Китаю з Росією.

“Китай поводиться в цій війні дуже цікаво з Росією, Пекін каже, що вони друзі Росії, що у них є якесь партнерство з Росією, але насправді, ми бачимо, що вони близько не працюють з Росією. Ми знаємо, що Путін вважав, що Китай дійсно його партнер у цій війні, що Китай був би готовий перекидати зброю і допомогти, а насправді він не робить того, чого хоче Москва”, — зауважив він.

Політтехнолог додав, що Пекін у своїй історії намагався вирішувати всі питання економічним шляхом, а не військовим.

Читайте також: Китай тягне ресурси з регіонів: Дунда — про прогресуючий васалітет Москви

Нагадаємо, держсекретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен сьогодні, 18 червня, прибув до Пекіна, ставши першим високопоставленим американським дипломатом, який відвідав Китай за п’ять років.

Прямий ефір