Для них єдиний варіант вижити — стати нормальними людьми, тоді з ними можна буде існувати, — Резніков про майбутнє РФ

Олексій Резніков. Фото: mil.gov.ua

Рано чи пізно в Росії почнеться розвал і їхня імперія буде руйнуватися, тому що вся їхня влада тримається на режимі та на, умовно кажучи, великому стані бюджету від нафти й газу. Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю телеканалу FREEДОМ озвучив міністр оборони України Олексій Резніков. 

Він вважає, що падіння економіки надалі призведе РФ до “параду суверенітетів”.

“Зараз світ перестає у них купувати нафту і газ. Принаймні цивілізована частина, європейська так точно. Економіка почне падати, вона вже у них падає. У підсумку це призведе до “параду суверенітетів”, як я це називаю. Тобто будуть окремі державні формування Башкортостан, Татарстан, Дагестан тощо”, — сказав міністр.

Усі вони можуть нормально співіснувати у світі, каже Резніков, якщо в них буде нормальний демократичний режим. 

“Тоді з ними світ буде розмовляти, коли-небудь і ми будемо тиснути руку, припиниться режим санкцій, будуть купувати їхні товари, продавати їм свої товари. Інакше вони будуть в ізоляції йти далі вниз”, — доповнив міністр. 

Росіяни вже відкотилися економічно на десятки років, вважає він. І довго не оговтаються.

“Тому в них єдиний варіант вижити — це стати нормальними людьми, тоді з ними можна буде існувати. Іншого варіанту немає”, — резюмував Резніков.

Повна версія інтерв’юПотрібно готуватися до майбутньої війни: інтерв’ю з міністром оборони України Олексієм Резніковим на полях “Рамштайну”

Нагадаємо, на думку аналітиків, побороти російський імперський реваншизм, залишивши Росію в тих самих географічних межах та ще й з ядерною зброєю, — неможливо. За їхніми словами, путінські імперські амбіції вивели країну на фінішну пряму до розпаду.

Як повідомлялося раніше, політична та економічна ізоляція Росії посилюється. РФ — найбільш підсанкційна країна у світі.

Прямий ефір