Росія хоче підірвати ЗАЕС, щоб змусити до переговорів на своїх умовах, — Зеленський

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Росія хоче підірвати Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС), щоб дестабілізувати ситуацію в Україні. А також щоб світ тиснув на Київ, примушуючи Україну до мирних переговорів. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю телеканалу NBC News, передає FREEДОМ.

“Росія хоче підірвати [Запорізьку] АЕС. Тому що, так само як і з дамбою (Каховської ГЕС, — ред.), вони не зацікавлені в безпеці в Україні. Їм постійно потрібна дестабілізація тут, і вони хочуть, щоб світ тиснув на Україну для потрібного їм варіанту припинення цієї війни”, — заявив президент.

Він вважає, що союзники мають пришвидшити військову допомогу, щоб Україна якомога швидше здобула перемогу. За словами президента, війна затягується в ситуації, коли озброєння постачається невеликими партіями. 

“Якщо нам масово передадуть військове обладнання, яке зараз перебуває на балансі в наших партнерів, ми швидше переможемо”, — акцентував Зеленський.

Читайте також: Загроза підриву Запорізької АЕС: сценарії провокацій росіян обговорюємо з Ольгою Кошарною

Як повідомлялося раніше, президент України Володимир Зеленський 13 червня провів зустріч із генеральним директором Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаелем Гроссі.

Прямий ефір