“Росії мир не потрібен”, — політолог прокоментував ракетну атаку РФ по Києву

Прапор Росії. Фото: pixabay.com

У день візиту представників африканських країн до Києва — Росія завдала чергового ракетного удару по столиці, зокрема балістичними ракетами “Кинджал”. Країна-агресор підтвердила, що її не цікавлять мирні ініціативи. Про це сьогодні, 16 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив політолог, голова Центру аналізу та стратегій Ігор Чаленко.

“Насправді, це показує, що Росії мир не потрібен, кремлівському режиму мир не потрібен. Тобто, вони хочуть призупинити війну, назвати це як завгодно — “Мінськ-3”, “корейський сценарій”, — але він необхідний їм винятково для накопичення подальшого ресурсу і продовження загарбницької війни”, — сказав він. 

Політолог додав, що пропозиція делегації африканських країн щодо “мирного плану” за умови призупинення дії ордера на арешт Путіна Міжнародним кримінальним судом і послаблення санкцій — наслідок тісного спілкування з Китайською Народною Республікою.

Чаленко також зазначив, що в Москві не готові сприймати нічиї пропозиції щодо так званих мирних угод, крім своїх.

“Вони хочуть поставити делегацію з африканського континенту у вкрай невигідні умови, ми знаємо, що завтра вони мають бути в Санкт-Петербурзі, і це подальша гра абсолютно на нецивілізованих нотах. Це ренесанс того, що ми бачили, коли столицю атакували під час відвідин голови ООН Гутерріша. Росія тут не змінюється і знову показує свою деструктивну роль в архітектурі нинішньої планетарної безпеки”, — підсумував Ігор Чаленко.

Читайте також: Інших альтернатив немає: тільки формула миру Зеленського допоможе закінчити війну Росії проти України (ВІДЕО)

Нагадаємо, 16 червня до столиці України прибула делегація лідерів країн Африки. Вже 17 червня вони збираються поїхати до російського Санкт-Петербурга.

Делегацію очолюють президенти Південно-Африканської Республіки (ПАР) Сиріл Рамафоса та Сенегалу Маккі Салл. Також до неї входять лідери Замбії та Коморських островів.

Читайте також: 12 ракет та 2 безпілотники збила ППО над Києвом — Путін відчуває повну безкарність, — Єрмак 

Прямий ефір