Російська еліта вже усвідомила, що заради свого виживання Путіна потрібно усунути від влади, — Курносова

Ольга Курносова. Фото: story.ru

Російські еліти розуміють, що чим раніше піде президент РФ Володимир Путін, тим вищі їхні шанси на виживання, але вони не знають, як усунути його від влади. Таку думку сьогодні, 16 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловила політичний аналітик, головний редактор порталу After empire Ольга Курносова.

“Яким чином його фізично від цієї самої влади усунути? Найголовніше, щойно хтось буде з кимось перемовлятися, всі боятися, що другий або третій, або четвертий буде записувати все це. І щойно вони про це поговорять, то одразу, через пару годин, за ним приїдуть… І це страхи, які заважають. І еліти прекрасно розуміють, що чим швидше вони позбудуться Путіна, тим більше в них шансів вижити, але це їм заважає домовлятися”, — сказала аналітик.

Вона зазначила, що представники еліти РФ “перевзуваються” вже за кордоном, відчуваючи себе в безпеці.

“А, власне, доставити Путіна в Гаагу можна тільки перебуваючи в Москві, Ново-Огарьово або десь там ще. І за великим рахунком, питання, чи знайдуться люди у ФСО, які в змозі доставити Путіна в Гаагу забезпечити. Ось це найголовніше питання, яке, на мій погляд, має всіх хвилювати”, — сказала Курносова.

Вона наголосила, що у спецслужбах прекрасно розуміють, що будь-який диктатор не вічний. Курносова навела як приклад операцію “Валькірія” в Німеччині, метою якої було вбивство Адольфа Гітлера, державного перевороту і повалення нацистського уряду.

“Я розумію, що якісь люди і в ФСБ, і в ФСО можуть бути задіяні в цій якійсь групі, щоб операція з доставки Путіна в Гаагу змогла здійснитися”, — сказала аналітик.

На її думку, представники російської еліти і спецслужб будуть раді “все спихнути” на Путіна. Курносова вважає, що у ФСБ є надія, що їм вдасться зберегтися в РФ і після падіння путінського режиму.

“За великим рахунком, необхідно зруйнувати цю вертикаль влади і повернутися до нормальної, людської демократії. Тільки нормальна демократична країна може перестати бути цим воєнізованим монстром. Ну, і, звичайно, притягнення всіх до відповідальності. Тому що те, що в 90-х не відбувся суд над КПРС, не було названо винних у злочинах проти всіх народів — і Росії, і інших республік, найближчих сусідів, які зазнавали нападів, введень радянських військ — ось це все необхідно зробити зараз”, — сказала аналітик.

Вона впевнена, що в Росії загалом потрібно демонтувати всю систему тоталітарної влади — це єдиний спосіб гарантувати безпеку всьому світу.

Читайте також: Не говорять вголос, але вже розуміють: поразка Путіна неминуча — розбір FREEДОМ (ВІДЕО)

Раніше представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що у РФ відбувається боротьба повстанців за свої конституційні права і права місцевих жителів проти режиму Путіна.

Прямий ефір