Внутрішній російський конфлікт: в українській розвідці дали оцінку подіям у РФ

Андрій Юсов. Фото: rbc.ua

Події на території РФ, зокрема в Бєлгородській області — це внутрішній російський конфлікт, який є прямим наслідком вторгнення в Україну. Про це сьогодні, 14 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

За його словами, у РФ відбувається боротьба повстанців за свої конституційні права і права місцевих жителів проти режиму Путіна.

“Дії мають наслідки. У результаті нападу, геноциду війни проти України буде наслідком такий бардак і хаос на території РФ, який буде відбуватися, поки там є режим Путіна”, — зазначив Юсов.

Представник української розвідки звернув увагу, що російський президент Володимир Путін використовує сталінську практику стосовно українців в окупації та до власних громадян.

“Люди, які потенційно могли виступити або підтримати протест проти Путіна і збройну боротьбу, для нього становлять серйозну загрозу, він їх реально просто боїться. Що більше таких божевільних дій з боку режиму Путіна, то швидше і кришку зірве. Напевно, терпець урветься у того ж зомбованого російського населення”, — висловив думку Юсов.

Він додав, що внаслідок останніх подій у Росії Путін перестав давати великі пресконференції, а зустрічається з так званими воєнкорами.

https://www.youtube.com/watch?v=W1pnrpQLoGE

Читайте також: Репресії говорять про невпевненість, Кремль не може мобілізувати суспільство навколо себе — думка

Нагадаємо, у Шебекіно Бєлгородської області (Росія) залишилося мало цілих будинків, розбита лікарня, місто майже зруйноване. Немає зв’язку, води та електрики. А тих, хто десь робить знімки, забирає поліція за підозрою в роботі на ЗСУ.

Прямий ефір