Путін труїть росіян брехнею, якою в підсумку отруює себе сам, — Яковенко

Володимир Путін. Фото: hromadske.radio

Президент Російської Федерації Володимир Путін помістив себе в ілюзорний світ, у якому споживає ту брехню, яку сам же надає росіянам. Таку думку сьогодні, 14 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив російський опозиційний журналіст і колишній депутат Держдуми РФ Ігор Яковенко.

“Путін не може сам собі зізнатися в тому, що він убивця. Путін зайшов досить далеко, і якоюсь мірою він сам вірить у те, що він говорить”, — вважає він.

Путін сам контролює і замовляє інформаційний контент, який використовує пропаганда, а потім його ж і споживає.

“Цьому дуже сприяє та неймовірна ізоляція, зокрема й інформаційна, в яку Путін себе помістив. Він сам замовляє собі контент, сам замовляє всю цю брехню, сам її вживає. Відомо, що він дивиться два державні канали російського телевізора завжди. Плюс він усе те саме читає в червоних папочках, які йому готує Федеральна служба охорони (ФСО). А ці папочки є, по суті справи, стислим викладом з того ж самого телевізора”, — розповів експерт.

Інформаційна ізоляція Путіна безпосередньо впливає на його рішення і сприйняття світу.

“Це вторинне критичне споживання того ж самого інформаційного “лайна”, яким Путін себе труїть. Тобто він це “лайно” готує для того, щоб труїти населення, а труїться ним сам. Тому ось так виглядає ось ця інформаційна картина, яка навколо Путіна існує”, — резюмував Яковенко.

Читайте також: Мовчазний Путін працює символом, йому не потрібно говорити, — Яковенко про зустріч президента РФ із “воєнкорами”

Прямий ефір