Мовчазний Путін працює символом, йому не потрібно говорити, — Яковенко про зустріч президента РФ із воєнкорами

Володимир Путін. Фото: pixabay.com

Президент Російської Федерації Володимир Путін зустрівся з військовими кореспондентами. Він виступав перед людьми, які, на відміну від нього, знають, що відбувається на фронті, а російський диктатор живе в ілюзорній реальності. У ній контрнаступ Збройних сил України (ЗСУ) — неефективний. Таку думку сьогодні, 14 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив російський опозиційний журналіст і колишній депутат Держдуми РФ Ігор Яковенко.

“Це були люди (18 військових кореспондентів на зустрічі з Путіним, — ред.), які дуже добре знають ситуацію на фронті, на відміну від Путіна, тому що вони тільки-но приїхали з фронту, і вони там постійно перебувають. Путін їм щось розповідав про те, що відбувається на фронті, а потім вони ставили йому запитання, вдаючи, що вони самі не знають, що там відбувається. Тобто це було неймовірно безглуздо. Путін дійсно живе в ілюзорній реальності. У цій реальності український наступ вкрай неефективний. Там у десять разів більше українці втратили живої сили, на думку Путіна”, — зазначив він.

Експерт вважає, що в Росії з’явився опонент Путіна, який надає зовсім іншу інформацію, яка дає правдиві факти — це творець приватної військової компанії (ПВК) “Вагнер” Євген Пригожин.

“У Росії з’явився досить серйозний опонент Путіна, це його викормиш — більш кривавий злочинець Пригожин. Він одразу ж після виступу Путіна вийшов в ефір і дав разюче іншу картину, заявляючи про те, що український наступ триває вельми успішно, що Україна звільнила 100 тис. км² території, і втрати лише два танки. Симпатії, звичайно, були на боці Пригожина, це очевидно, тому що він перебуває на фронті. Тому я думаю, що поступово такими діями Пригожин переманює на свій бік симпатії якоїсь частини людей, які перебувають на фронті. Зараз ці “воєнкори” явно тяжіють до Пригожина, тому що він говорить ту саму активну правду, яку Путін просто не знає”, — розповів Яковенко.

Він вважає, що Путін втрачає контроль над апаратом влади та йому необхідно менше виступати на публіці, оскільки він втрачає довіру.

“Це насправді розраховано на аудиторію, яка вже не потребує якихось додаткових стимулів з боку Путіна. Путін втрачає контроль за тим, що відбувається. Ось на сьогоднішній момент важко навіть сказати, що він контролює. Він, найімовірніше, контролює якусь дуже невелику частину свого апарату. Тому мовчазний Путін для збереження ось цього фашистського режиму більш вигідний, ніж Путін, який заговорив. Мовчазний Путін працює символом. Хоча він, як і раніше, думає, що він керує країною, що він головнокомандувач. Хоча ясно, що він нічим не може командувати за визначенням”, — резюмував експерт.

Читайте також: Міжнародний тиск б’є по Путіну і провокує на подальші помилки, — політолог

Прямий ефір