Лукашенко наполягатиме на стратегічній ядерній зброї — думка Латушко

Ще задовго до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вплутався у війну. На цьому наголосив сьогодні, 14 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заступник голови Об’єднаного перехідного кабінету Білорусі, керівник Народного антикризового управління Павло Латушко.

Лукашенко погоджував війну із Путіним задовго до її початку. Ще одна деталь масштабної військово-політичної співпраці Лукашенка з Путіним — це ядерне питання.

“Вчора він сказав, що державний військово-промисловий комітет налагодив виробництво снарядів, і вони планують провести найближчим часом щонайменше 10-12 000 снарядів, а то й 15 000. Тобто це комплекс заходів, це не тільки снаряди, це й танки, це і розвідка, і аеродроми для завдання ракетних ударів. Це і розміщення ядерної тактичної зброї, про яку вчора сказав Лукашенко і яка становитиме загрозу, зокрема Україні. А наступний крок — це стратегічна ядерна зброя”, — наголосив він.

За словами Латушка, Лукашенко виконує функцію VIP-пропагандиста та виступає публічним рупором усіх жорстких заяв. А сам білоруський самопроголошений президент мріяв про ядерну зброю, наголосив спікер. Але після отримання тактичної зброї він наполягатиме на постачанні стратегічної.

“Це абсолютно його бажання. Немає жодного сумніву, знаючи характер цієї людини, спілкуючись з нею особисто, це його мрія з перших років правління в Білорусі. Він завжди мріяв розмістити тактичну та взагалі ядерну зброю на території країни. Тому це абсолютно його бажання, але воно збіглося зі стратегічними планами Кремля”, — сказав експерт.

Латушко також припустив, що Путін та Лукашенко підписали секретний протокол про ядерне озброєння.

Читайте також: Що задумав Лукашенко: думка опозиціонера про російську “ядерку” для Білорусі

Прямий ефір