Сім населених пунктів звільнили Сили оборони України — аналіз ситуації від експерта

Українські військові. Фото: Facebook/Генштаб ЗСУ

Станом на 12 червня Сили оборони України звільнили вже сім населених пунктів під час наступальних дій і просунулися вперед на понад 6 км. Про це сьогодні, 14 червня, посилаючись на дані Міноборони, повідомив військовий експерт Валерій Рябих в ефірі телеканалу FREEДОМ. Основні зусилля українські сили, за його словами, зосереджують на Таврійському і Донецькому напрямках. 

Рябих нагадав, що звільнені, зокрема: Лобкове, Левадне, Новодарівка, Нескучне, Сторожове, Макарівка, Благодатне. 

“Перелік цих населених пунктів свідчить про те, що основні наступальні дії Збройних сил України зосереджені на двох напрямках. Крім Таврійського, де війська вже просунулися на відстань понад шість кілометрів і звільнили територію України, за останніми повідомленнями, понад 100 квадратних кілометрів. Також ведуться активні наступальні дії на Донецькому напрямку”, — зазначив військовий експерт.

Також, за його словами, під час наступальних дій Збройні сили України намацують слабкі напрямки. 

“Щоб ухвалити рішення про введення додаткових резервів на ті напрямки, де противник покаже слабкість”, — уточнив гість ефіру. 

Рябих також звернув увагу на те, що в соціальних мережах і медіа з’явилася досить велика кількість відеоматеріалів, які підтверджують взяття в полон великої кількості росіян українськими військовими. 

“Досить велику кількість військовослужбовців Російської Федерації взято в полон. Принаймні з того, що я бачив, можна говорити про кілька десятків, десь до сотні полонених. Це свідчить про те, що дії, які ведуть Збройні сили України, є успішними”, — акцентував Рябих.

Експерт також звернув увагу на те, що західні аналітики, які спостерігають за ситуацією, кажуть, що контрнаступ Збройних сил України реалізується відповідно до планів, які були окреслені раніше Генеральним штабом ЗСУ.

“Найближчим часом варто очікувати посилення активних дій на окремих напрямках з метою досягнення тих цілей, які були поставлені раніше. А кінцевою метою, звичайно ж, є повне звільнення всієї окупованої Росією території України, відновлення міжнародно визнаних кордонів Української держави”, — резюмував Рябих.

Читайте також: Якщо контрнаступ ЗСУ буде успішним, Путін може захотіти переговорів, — Блінкен

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що Сили оборони ведуть контрнаступ на лінії фронту, і всі обов’язково відчують його результати, але в цьому питанні потрібно користуватися лише перевіреною інформацією.

Прямий ефір