Ще багато битв попереду й швидко переломити хід війни РФ проти України не вдасться, — Фельштинський

Юрій Фельштинський. Фото: ms.detector.media

На компроміси з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним не піде українська сторона та країни Заходу. Теракт на Каховській гідроелектростанції (ГЕС) підтвердив, що плани РФ щодо України залишилися незмінними. Таку думку сьогодні, 13 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив російсько-американський історик, співавтор книг “Третя світова: битва за Україну”, “Від Червоного терору до мафіозної держави” Юрій Фельштинський.

“Путін — військовий злочинець під ордером на арешт. Занадто давно ця війна почалася, занадто довго вона йде, занадто багато крові пролито. Я не вірю, що ця війна може закінчитися якимось компромісом або переговорами, заснованими на компромісі. Я думаю, це неможливо. Це неможливо, тому що на це не піде українська сторона, і немає жодних вказівок на те, що на це піде Путін. Конкретно про Путіна ми знаємо, що він обманює весь час і бреше весь час. Тому словам його вірити не можна. Я думаю, що і Захід не готовий іти на якісь компроміси з Путіним і з нинішньою Росією”, — сказав він.

Теракт РФ на Каховській ГЕС можна порівняти з ядерним ударом, вважає історик.

“Реальні дії Російської Федерації, не вказують на те, що вона планує передумати, осмислити свої позиції, відступити. Тому що руйнування дамби Каховської ГЕС — це крок, співмірний з ядерним ударом. Переміщення ядерної зброї в Білорусь — це, можливо, і підготовка до ядерного удару по Східній Європі з Білорусі. Тобто насправді немає вказівок на те, що Росія намагається відмовитися від своїх планів, які існували в лютому 2022 року”, — зазначив він.

Фельштинський повідомив, що не вірить у швидке закінчення війни.

“Я дуже обережно ставлюся до надій на швидкий та рішучий результат битви, пов’язаної з цим наступом. Я думаю, що битв ще багато попереду й переломити швидко хід війни не вдасться. Тому що коли позиційна війна ведеться довго, то обидві сторони серйозно окопуються й пробити оборону складно. Для Російської Федерації — це теж проблема. Росія теж не може нікуди просунутися в цій позиційній війні”, — резюмував історик.

Читайте також: Пригожин — це проєкт Путіна, із нього робитимуть альтернативного кандидата в президенти Росії, — Фельштинський

Прямий ефір