Зеленський та український народ отримали премію імені Карла Великого за об’єднання Європи

Вручення премії. Скріншот: youtube.com/@PresidentGovUa

Президент Володимир Зеленський та український народ сьогодні, 14 травня, отримали Міжнародну премію імені Карла Великого. Церемонія нагородження відбулася в німецкому місті Аахен, повідомляє FREEДОМ.

Під час церемонії слово мали мер міста Аахен пані Сиббіли Койпен, канцлер Німеччини Олаф Шольц, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький та президент України Володимир Зеленський.

“Всі, хто присутній в цій залі, всі, хто разом з нами захищає свободу та Європу, усі ми більше, ніж лідери та політики, громадські діячі й дипломати, усі ми є засновниками миру. Саме засновниками миру — це головний наш обов’язок”, — заявив Зеленський під час вручення премії.

Премія імені Карла Великого була заснована у 1950 році. Названа на честь Карла Великого, який заснував Франкську імперію та фактично заснував Священну Римську імперію. Щороку вручається у свято Вознесіння в Коронаційній залі ратуші Аахена.

Серед лауреатів премії Вінстон Черчилль, народ Люксембургу, Еммануель Макрон, Антоніу Гутерреш.

Читайте також: Цілі візитів президента України до Італії та Німеччини озвучив Фесенко

Нагадаємо, сьогодні президент України Володимир Зеленський перебуває з візитом у Німеччині. Він розповів про підготовку до “Саміту миру”.

Прямий ефір