Росія ніколи не цінувала своїх солдатів — ЗС РФ йдуть шляхом царської та радянської армії, — експерт

Російський окупант. Фото: focus.ua

Загороджувальні загони збройних сил РФ — один із найдієвіших засобів стримування, вони залишаються головним інструментом російської армії. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав політичний експерт Олександр Антонюк.  

За словами експерта, загородзагони в російській армії — не нове явище. Під час нинішньої війни проти України цим займалися “кадирівці”, у ПВК “Вагнер” це дуже популярний метод. 

“Тобто коли беруть або мобілізованого, або людину, яка підписала контракт із російською армією, у неї вихід один: або йти вперед, або її розстріляють свої ж. За всіма лекалами “жуковщини” працює сьогодні російська армія. Жодних змін з часів Другої світової війни не відбулося. Вони використовують методики Жукова”, — вважає Антонюк.

Тому загородзагони на сьогодні і є головним інструментом впливу на військовослужбовців, зазначив Антонюк. Армія Росії ніколи не цінувала своїх солдатів, доповнив він.

“Вираз “бабы еще нарожают”, у принципі, нікуди не зник. І ось ця добра традиція воєн, які веде Росія, і залишилася з часів ще царської Росії, потім радянської армії, і зараз Російської Федерації. І тому чим більше вони вб’ють, тим, напевно, для Кремля краще”, — сказав Антонюк. 

Кремль буде і далі кидати ось ці ресурси до останнього, вважає експерт. 

“Як говорив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, для будь-якої країни, більш-менш адекватної, втрат, яких росіяни вже зазнали впродовж цих 15 місяців, вже було б достатньо для того, щоб згорнути воєнну кампанію. Але за дев’ять років, очевидно, для Росії нічого не змінилося”, — зазначив гість ефіру. 

На його думку, таким чином Путін і його наближені проводять зачистку народів РФ. 

“Те, що сьогодні робить Путін, те, що робить його свита, — це геноцид свого ж народу, точніше, народів. І вони проводять таку собі зачистку”, — доповнив Антонюк.

Не варто шукати раціональності в таких діях РФ, каже експерт. 

Він також зауважив, що, на відміну від росіян, українці цінують людські життя. І розуміють, що йти в лобову атаку з цією армадою нереально. 

Гість ефіру підсумував, що українці та росіяни — різні народи, а щоб перевиховати росіян, знадобиться 3-4 покоління, адже вони виховані в рабських умовах.

Читайте також: Реклама та електронні повістки: як у Росії заманюють на війну проти України (ВІДЕО)

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення Росія втратила майже 199 тис. своїх солдатів.

Прямий ефір