Не може бути рівності між жертвою та агресором: Зеленський попросив Папу Римського Франциска засудити злочини РФ в Україні (ВІДЕО)

Папа Римський Франциск та Володимир Зеленський. Фото: vaticannews.va/uk

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 13 травня, зустрівся з Папою Римським Франциском, інформує FREEДОМ із посиланням на допис Зеленського у Telegram і пресслужбу Ватикану.

Президент зазначив, що вдячний понтифіку за його особисту увагу до трагедії мільйонів українців та наголосив на десятках тисяч депортованих з України дітей. Зеленський закликав докласти всіх сил задля повернення їх додому.

Також глава Української держави попросив Папу Римського Франциска засудити РФ.

“Попросив засудити російські злочини в Україні. Бо не може бути рівності між жертвою та агресором”, — повідомив Володимир Зеленський.

Він також розповів понтифіку про українську формулу миру як єдиний дієвий алгоритм досягнення справедливого миру та запропонував приєднатися до її реалізації.

Пресслужба Святого Престолу зазначила, що теми розмови Папи Франциска з президентом України стосувалися гуманітарної та політичної ситуації в Україні, спричиненої війною.

“Обидва погодилися з необхідністю продовження гуманітарних зусиль на підтримку населення”, — заявили у Ватикані.

Папа “особливо підкреслив нагальну потребу в “жестах людяності” щодо найбільш вразливих людей, невинних жертв конфлікту”. Також понтифік “запевнив у своїй постійній молитві, свідченням якої є його численні публічні заклики та безперервне звернення до господа за мир, починаючи з лютого минулого року”.

Як інформує пресслужба Святого Престолу, розмова Папи Франциска з Володимиром Зеленським тривала приблизно 40 хвилин і завершилася представленням делегації та обміном подарунками.

Нагадаємо, Зеленський сьогодні, 13 травня, перебував із візитом в Італії, де зустрівся з президентом Італійської Республіки Серджо Маттареллою та прем’єр-міністеркою країни Джорджею Мелоні.

Прямий ефір