Захід не дасть втягнути себе у війну, розв’язану Путіним, але буде поруч з Україною, поки вона захищається, — Остін

Ллойд Остін. Фото: aa.com.tr

США та НАТО не дозволять втягнути себе у війну, розв’язану Кремлем, але підтримуватимуть Україну стільки, скільки потрібно. Таку заяву зробив глава Пентагону Ллойд Остін під час виступу в Сенаті Сполучених Штатів, інформує FREEДОМ.

На цьому засіданні розглядався запит президента США Джо Байдена про військове фінансування на наступний рік. Глава Білого дому запросив 842 млрд дол. Сума велика, але, за словами Остіна, “відповідає викликам безпеки”.

“Ми не дамо себе втягнути у війну, яку обрав Путін, але ми будемо поруч з Україною, поки вона захищається, і ми продовжуватимемо зміцнювати колективну оборону НАТО та можливості стримування”, — зазначив міністр оборони США. 

Він нагадав, що союзники та партнери в межах формату “Рамштайн” спільно виділили близько 20 млрд дол. на допомогу безпеці України, включно із “сотнями танків, тисячами одиниць іншої бронетехніки, життєво важливими системами протиповітряної оборони, сотнями артилерійських систем та іншими важливими засобами”. 

“Ця підтримка триватиме стільки, скільки потрібно, щоб Україна відвоювала свою свободу”, — резюмував Остін. 

Очільник Пентагону також зазначив, що США розширюватимуть свій військово-промисловий комплекс для забезпечення потреб безпеки України та підтримки власної боєздатності.

Читайте також: Військова допомога від партнерів у ЄС і НАТО: що отримає Україна незабаром (ВІДЕО)

Нагадаємо, раніше Остін заявив, що Україна отримає танки Abrams на початку осені.

Прямий ефір