Офіційне спростування FREEДОМ

В одному з відео авторської рубрики шефредактор телеканалу українського іномовлення FREEДОМ Олексій Мацука розповідав про те, як російська продукція в умовах санкцій надходить морем до Європейського Союзу. Однак в одній із частин цього матеріалу було допущено помилку під час монтажу — на екрані були неправильно вказані дані виписки з реєстрів.

Журналіст заявив про спростування раніше опублікованої інформації та її уточнення.

“Річ у тім, що існує незліченна кількість реєстрів, і на екран було виведено дані одного із застарілих, де фігурувала українська компанія “Марітайм Логістикс”. На відео вона згадувалася виключно у вигляді графічного скріна на екрані. Після виходу матеріалу компанія зв’язалася з нами і попросила поширити спростування для того, щоб істина перемогла”, — сказав Олексій Мацука.

Дійсно, ТОВ “Марітайм Логістик” здійснювала управління судном “Механік Юзвович” (Mekhanik Yuzvovich) на підставі угоди від 1 жовтня 2015 року, яку було укладено з компанією Meotida Shipping Limited, що була власником судна.

У компанії “Марітайм Логістікс” наголошують, що з 1 вересня 2022 року не надають послуги з комплексного управління судном “Механік Юзвович”, оскільки власник судна продав його іншій компанії.

Інформація про нового власника та оператора судна “Механік Юзвович” (нині називається River Queen) є у відкритому доступі даних на сайті equasis.org.

“Ми й надалі відстежуватимемо незаконні поставки з Росії. Я дякую за вказівку неточності в графіці, яка з’явилася на екрані, хоча ми не вимовляли назву цієї компанії. Ми визнаємо, що припустилися помилки під час монтажу”, — резюмував Олексій Мацука.

Компанія “Марітайм Логістікс” заснована 18 вересня 2015 року в Маріуполі Донецької області та до 24 лютого 2022 року вела господарську діяльність там же, в Маріуполі.

У зв’язку з воєнними діями та окупацією міста, 28 березня 2022 року ТОВ “Марітайм Логістікс” було перереєстровано за новою юридичною адресою в місті Вінниця. Ці дані є у відкритому ресурсі  youcontrol.com.ua.

Співробітники компанії зазначили на своєму сайті, що після 24 лютого 2022 року “Марітайм Логістікс” не здійснює діяльність у місті Маріуполь та інших населених пунктах, які зараз непідконтрольні Україні, це принципове питання для підприємства.

Прямий ефір