Авіація суттєво змінила б картину майбутніх боїв, — Криволап про необхідність F-16

F-16. Фото: wikipedia.org

Україні потрібні F-16. Сьогодні ЗСУ накопичують авіаційний ресурс, але в РФ він значніший. Про це заявив авіаційний експерт, колишній інженер-випробувач конструкторського бюро “Антонов” Костянтин Криволап сьогодні, 3 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ.

“За останні роки Росія досягла значних успіхів в авіаційній та військовій промисловості, створивши два успішні об’єкти: систему ППО С-300 та винищувач-перехоплювач Су-35. Однак саме Су-35 і С-300 завдають нам найбільшої шкоди, ніж решта видів озброєнь, оскільки Су-35 почав закидати нашу передову бомбами”, — зазначив Криволап.

Також Україні необхідно більше систем ППО, вважає речник. Але загалом саме авіація суттєво змінила б картину майбутніх боїв, запевнив Криволап.

При цьому українські льотчики можуть освоїти F-16 лише за три місяці.

“F-16 міг би значно серйозніше придушувати систему російської ППО, С-300, С-400. Крім того, асортимент озброєння, які є у F-16, значно більший, ніж те, що нам вдалося поставити на МіГ-29. F-16 він міг би також нести гарпуни, які нам потрібні, зокрема і для враження кораблів Чорноморського флоту. Ну і просто загроза повітряного бою змусила б російських льотчиків акуратніше наближатися до тих зон, де може з’явитися F-16”, — додав експерт.

Гість ефіру також прокоментував потенціал авіаційної галузі України та як вона розвиватиметься після перемоги.

Читайте такожУкраїна озброюється на тлі вирішального удару — що зараз потрібно ЗСУ (ВІДЕО)

Нагадаємо, члени Конгресу від Демократичної та Республіканської партій закликали лідера США Джо Байдена поставити Україні реактивну артилерію великої дальності ATACMS і сучасні літаки F-16.

Прямий ефір