“Театр абсурду” в Радбезі ООН показав необхідність глибокого реформування організації, – Шамшур

Ілюстративне фото: ukranews.com

Головування РФ у Раді безпеки Організації Об’єднаних Націй (ООН) на тлі розв’язаної Кремлем війни проти України показує необхідність глибокого реформування організації. Таку думку сьогодні, 28 квітня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив колишній посол України в США і Франції Олег Шамшур.

“Те, що ми зараз бачимо в Раді безпеки, це, безумовно, театр абсурду. І якраз те, що Росія — країна-агресор, країна, яка чинить жахливі злочини, головує в Раді Безпеки, свідчить про глибоку кризу і Ради Безпеки, і кризу ООН, яка не виконує свою функцію підтримання миру і безпеки в глобальному масштабі. Це ще раз показує, що ця організація потребує, як і багато інших, глибокого реформування… Ми бачили не тільки заяви, не тільки виходи із зали, а й сміх під час виступу Лаврова. Але водночас сміх сміхом, але Росія продовжує свою лінію, яка викликає сміх, але, з усім тим, на жаль, ось та система, яка існує, дає їй можливість головувати в Раді безпеки, що абсолютно неприйнятно”, — сказав Шамшур.

Читайте також: ООН потрібно не реформувати, а повністю перезавантажити, — Мусієнко

Нагадаємо, Росія попри повномасштабне вторгнення її армії на територію України та численні факти воєнних злочинів, з 1 квітня 2023 року головує в Раді безпеки ООН. Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров вирішив відвідати штаб-квартиру в Нью-Йорку особисто. 24 і 25 квітня він провів засідання.

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок була відсутня на засіданні Ради безпеки ООН 24 квітня, оскільки “не хотіла слухати брехню” Лаврова.

Прямий ефір