43 російські атаки відбито на трьох напрямках, 9 ударів по районах зосередження окупантів завдано авіацією — зведення Генштабу ЗСУ

ЗСУ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби російські окупаційні війська завдали 6 ракетних, 62 авіаційних ударів та здійснили 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Їхні наступальні зусилля зосереджені на трьох напрямках: Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському. Сили оборони України відбили на них 43 ворожі атаки. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку. Про це сьогодні, 25 квітня, йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

На Бахмутському напрямку ворог протягом минулої доби також вів наступальні дії у напрямку населених пунктів Новомаркове та Хромове. Вони були для нього безуспішними. На Авдіївському — намагався наступати неподалік населених пунктів Новокалинове, Степове, Сєверне та Первомайське Донецької області, успіху також не мав. На Мар’їнському напрямку захисники України відбили атаки противника в районі населеного пункту Мар’їнка, а також поблизу Новомихайлівки.

На решті напрямків противник наступальних дій не проводив. На Куп’янському — продовжував заходи з фортифікаційного обладнання позицій на окремих ділянках. На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог обороняється.

Протягом доби авіація Сил оборони України завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу і військової техніки окупантів, а також 3 ударів по ворожих зенітно-ракетних комплексах. Окрім того, українські захисники збили 10 ворожих безпілотних літальних апаратів (БпЛА) різних типів. А підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ уразили зенітно-ракетний комплекс та 2 станції радіоелектронної боротьби противника.

Генштаб також повідомляє, що російські загарбники для надання медичної допомоги своїм пораненим продовжують активно використовувати медичні заклади населених пунктів тимчасово окупованої Луганської області. Зокрема, у місті Хрустальний окупанти розгорнули військовий шпиталь на території міської лікарні.

Читайте також: ЗС РФ поступово залишають Херсонську область — дані Чистікова

Прямий ефір