Воєнні злочини Росії — жахливі, — делегат від Португалії в Бородянці

Жорж Секейра. Фото: uatv.ua

У Бородянці Київської області у межах Міжнародного саміту міст і регіонів, який стартував сьогодні, 19 квітня, перебуває делегація з Португалії, інформує FREEДОМ.

Партнери наголошують, що своїм візитом прагнуть висловити солідарність із народом і владою України та допомогти у відновленні. 

Представник делегації Португалії Жорж Секейра поділився: він в Україні вперше, і вражений побаченим. 

“Я тут уперше і вражений тим, що побачив. Ми тут для того, щоби висловити солідарність із народом і владою України. Для того, щоб підтримати жінок і дітей, які змушені страждати від наслідків війни. Також ми хочемо допомогти Україні із подальшим відновленням. Сюди приїхали 6 представників Португалії, з різних міст, і ми вже обговорюємо, як відновити зруйновану інфраструктуру”, — зазначив Секейра. 

Воєнні злочини РФ він назвав жахливими і заявив про підтримку позиції Міжнародного кримінального суду щодо Росії.

“Воєнні злочини, які скоюють росіяни в Україні — жахливі. Особливо — незаконна депортація дітей. Дуже важливо, що Міжнародний кримінальний суд виступив із заявою з цього приводу. Ми повністю підтримуємо його позицію. І немає жодних причин для тих злочинів, які були скоєні проти українського народу”, — резюмував Секейра.

Читайте також: Делегації країн, готових надати допомогу у відновленні України, приїхали до деокупованої Бородянки (ВІДЕО)

Нагадаємо, в Україні стартував Міжнародний саміт міст і регіонів, особисту участь у якому підтвердили понад 90 представників із 18 країн.

Прямий ефір