Понад 70 ворожих атак відбили ЗСУ — росіяни наступають на чотирьох напрямках, — Генштаб

Українські військові. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби російські війська завдали одного ракетного та 21 авіаційного удару, здійснив 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів. Про це сьогодні, 12 квітня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Незважаючи на численні втрати в техніці та живій силі, РФ продовжує зосереджувати основні зусилля на ведені наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Минулої доби українські військові відбили 72 атаки противника на зазначених напрямках.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка — без суттєвих змін. Визначені підрозділи територіальних військ збройних сил Російської Федерації продовжують перебувати на території Білорусі.

Протягом минулої доби противник обстріляв три населених пункти Чернігівської області та два Сумської.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали 10 населених пунктів Харківської області та Новоселівське Луганської області.

На Лиманському напрямку протягом минулої доби росіяни вели безрезультатні наступальні дії поблизу населених пунктів Білогорівка та Спірне. З артилерії окупанти обстріляли три населені пункти Луганської області та три — Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії, намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, бої тривають. Протягом доби російські військові вели безрезультатні наступальні дії неподалік від села Богданівка. Від ворожих обстрілів постраждали 18 населених пунктів Донецької області.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів наступальні дії біля Авдіївки, Первомайського, Невельського та Мар’їнки Донецької області, успіху не мав. Найзапекліші бої тривають за Мар’їнку. Під ворожі обстріли потрапили 12 населених пунктів Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не проводив. Обстріляв Новомихайлівку, Шахтарське, Новоукраїнку, Велику Новосілку, Вугледар, Пречистівку на Донеччині.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести  оборонні дії. Протягом минулої доби здійснив обстріли понад 30 населених пунктів. 

Авіація Сил оборони за добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також українські захисники збили 2 ворожих БпЛА типу “Орлан-10”.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили п’ять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, а також дві станції радіоелектронної боротьби росіян.

Читайте також: Зміцнення сил ЗСУ: як трансформувалася армія України за рік повномасштабної війни (ВІДЕО)

Раніше військовий аналітик Олексій Гетьман сказав, що маневри російських окупантів на півдні України — це підготовка до відступу. Збройні сили планують перерізати постачання ЗС РФ до тимчасово окупованого Криму.

Прямий ефір